spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTAtmosferă memorabilă la Serile Eminesciene la Memorialul Ipotești (video)

Atmosferă memorabilă la Serile Eminesciene la Memorialul Ipotești (video)

Memorialul din Ipotești s-a transformat într-un tărâm de poveste, vineri seară, odată cu debutul Festivalului Național de Muzică „Seri Melancolice”. Artiști de renume au susținut concerte de folk în prezența a sute de botoșăneni, amplificând o atmosferă nostalgică și intimă.

Cei aproximativ 700 de participanți adunați până la lăsarea întunericului s-au relaxat în hamacele răsfirate în livadă, pe baloți de paie și pufuri moi, în timp ce au savurat muzica domoală. Vizitatorii au putut achiziționa cărți de la standul Editurii Eikon, dar și să urmărească evoluția edițiilor anterioare ale festivalului, cuprinsă într-o expoziție de fotografie. Spectatorii au avut la dispoziție și o zonă de food court, unde vinul, cozonacii și poalele în brâu au atras cei mai mulți pofticioși.

Seria evenimentelor a început cu un concurs de folk pentru adolescenți și copii. Juriul, format din personalități precum Mircea Vintilă, Țapinarii și Cristi Dumitrașcu, se confruntă cu o sarcină dificilă în alegerea câștigătorilor acestui an.

Imediat după concurs, Andrei Pițu a adus o notă magică în livada de la Ipotești printr-un recital impresionant de chitară clasică. Ana Maria Ivan și Alexandru Matei au continuat să încânte publicul, pregătind terenul pentru maestrul Mircea Vintilă, care a oferit un montaj memorabil din cariera sa remarcabilă. Finalul serii a aparținut Trupei cu Valoare Adăugată, care a dovedit că muzica de calitate poartă în ea esența poeziei.

Serile Eminesciene continuă să răspândească magia la Ipotești

În această seară, va avea loc Gala laureaților concursului de folk, urmând ca Ada Milea, Țapinarii și Cristi Dumitrașcu & Planul B să ofere un spectacol unic. Ziua de duminică va fi dedicată blues-ului, iar scena va fi animată de Soul Serenade, Blue Drops (Berti Barbera & Nicu Patoi) și Storytellers (Marcian Petrescu & Mihai Taco), cu prezentarea excepțională a lui Cristi Dumitrașcu de la Rock FM.

Organizatorii acestui festival sunt Consiliul Județean Botoșani, prin intermediul Memorialului Ipotești, și Grupul de Acțiune Locală „Valea Bașeului de Sus”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.7 ° C
18.2 °
17.6 °
48 %
4.3kmh
8 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...