spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocal BTCadre medicale de la Maternitate, suspendate la presiunea șefilor județului. Unul dintre...

Cadre medicale de la Maternitate, suspendate la presiunea șefilor județului. Unul dintre medici a fost de gardă şi duminică (video)

Conducerea celui mai mare spital din județ a anunţat astăzi, că a luat primele măsuri în cazul morţii Alexandrei, tânăra mămică care s-a stins în Maternitate în dimineaţa zilei de vineri.

Măsurile ar fi fost luate, însă, după ce cei din conducerea spitalului au fost presați de șefii județului să ia o serie de decizii menite să mai liniştească spiritele. Astfel, deşi au spus că au analizat situaţia în toate aceste zile, concluziile ar fi fost trase încă de vineri seară. Cu toate acestea, personalul medical vizat de anchetă a mers la muncă şi în weekend.

Directorul spitalului băgat în şedinţă

Din acest motiv, managerul Spitalului Județean, Angel Călin, a fost chemat, luni dimineaţă, la o şedinţă de urgenţă la Consiliul Judeţean. La întâlnire au participat prefectul, preşedintele CJ, şeful DSP şi şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Alarmaţi de protestele tot mai vehemente din aceste zile şi de lipsa de acţiune la nivelul spitalului, şefii judeţului au decis în locul şefului SJU, impunându-i acestuia să emită un comunicat de presă şi să organizeze şi o conferinţă miercuri dimineaţă.

Imediat, reprezentanţii unităţii sanitare au comunicat suspendarea cadrelor medicale care au preluat cazul Alexandrei. Comunicatul a venit chiar în clipele când tânăra era condusă pe ultimul drum de sute de oameni.

Deși conducerea spitalului asigură opinia publică de transparență, reprezentanţii spitalului nu au comunicat un aspect extrem de simplu, și anume numărul de angajați suspendați din funcție. După nenumărate insistențe, aceștia au afirmat că este vorba despre trei angajați, medicul, asistenta și infirmiera de gardă din acea noapte. Aceştia ar urma să îşi reia activitatea la finalizarea anchetei desfăşurate de unitatea sanitară, adică peste câteva zile.

Tânără mămică moartă sub ochii cadrelor medicale

Alexandra şi-a pierdut viaţa vineri dimineaţă după ce a pierdut o sarcină. Tânăra a lăsat în urmă trei copii, o fetiță de șase ani și doi băieței de patru și un an.

În noaptea de joi spre vineri tânăra a început să sângereze. Alarmată, a sunat imediat la 112. Era ora 22:51. La scurt timp, un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) a ajuns la domiciliul său, în municipiul Botoșani. La ora 23:05 era deja în grija celor de la Maternitate. Toată noaptea tânăra a vorbit constant cu soţul să prin mesaje spunândui-i în repetate rânduri că are dureri crunte. Cadrele medicale i-ar fi dat un calmat, care nu a avut însă efect. Ulterior i-ar fi spus că va fi operată a doua zi, când va ajunge la spital medicul său curant. La 6.40 tânăra trimite un ultim mesaj: “Nu mai pot”. Peste câteva zeci de minute cadrele medicale i-au anunţat familia că s-a stins.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
79 %
1.1kmh
0 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...