spot_img
marți, mai 7, 2024
AcasăLocal BTSalt în gol de teama singurătăţii (video)

Salt în gol de teama singurătăţii (video)

O femeie din municipiul Botoşani a avut parte de o moarte cumplită. În vârstă de 74 de ani, aceasta a sărit în gol de la aproape 30 de metri înălţime.

Incidentul macabru a avut loc la miezul nopţii de marţi spre miercuri.

Femeia locuia singura de mai mulţi ani, după ce soţul său decedase. Pentru că nu avea copii sau alte rude, femeia devenise tot mai retrasă şi deprimată în ultima vreme.

Vecinii acesteia obişnuiau să o invite în vizită la o cafea sau ceai, însă de câteva săptămâni femeia renunţase la acest obicei. Aceasta petrecea tot mai mult timp retrasă în apartamentul său situat la etajul al patrulea al unui bloc cu opt nivele din oraş.

Mesaj de adio lăsat pentru cunoscuţi

La miezul nopţii, extrem de hotărâtă să îşi ducă planul macabru la îndeplinire, femeia a scris un bilet de adio, în care îşi cerea iertare tuturor cunoscuţilor pentru gestul său.

Ulterior a luat un taburet din bucătărie, a ieşit pe casa scării şi a urcat până la etajul al optulea al blocului. Acolo, cu ajutorul scaunului a urcat pe pervazul geamului de pe casa scării şi a plonjat în gol. Impactul cu cimentul a fost unul extrem de violent, fiind auzit de câţiva vecini.

O tânără de 18 ani, care aştepta la parter liftul, a auzit şi ea zgomotul prăbuşirii şi şi-a alertat speriată părinţii. Oamenii au sunat imediat la 112, în scurt timp la faţa locului sosind un echipaj SMURD cu medic. Cadrele medicale au început imediat manevrele de resuscitare la faţa locului. Din păcate, însă, după 50 de minute a fost declarat decesul femeii.

Potrivit cadrelor medicale, femeia a suferit mai multe traumatisme la cap şi coloană, decesul fiind instantaneu. Cazul a fost preluat de poliţişti, care au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă.

Rata suicidului a ajuns la cote alarmante

Psihiatrii susţin că rata suicidului a ajuns în ultimii ani la cote alarmante. În majoritatea cazurilor, gestul final este pus pe seama unei depresii acute, cauzate de fel de fel de situaţii, de la dorul de familia plecată în străinătate până la singurătate. „Depresia a crescut ca incidenţă în ultimii ani, iar suicidul este considerat a patra cauză de deces la nivel mondial. De aceea este atât de important ca depresia să fie diagnosticată din timp pentru că astfel se poate interveni mai bine şi cu mai mult succes”, a precizat un medic psihiatru botoşănean.

Rata sinuciderilor a crescut de la 10 la peste 14 cazuri la 100.000 de locuitori.  La fiecare suicid se înregistrează 10 tentative. Metodele diferă de la un caz la altul. Variantele violente sunt considerate o dovadă a disperării la care ajung oamenii în momentul final.

 „Omul sănătos este un bolnav care se ignoră. Nu trebuie sa fii nebun ca să ajungi la psihiatru. Toţi avem câte o problemă mai mică sau mai mare care ne afectează într-o măsură, dar nu ne dăm seama de ea. Fiecare ar trebui să fie dornic să afle cam ce fel de personalitate are: este mai impulsiv, mai calm, introvertit, extravertit”, spunea fostul manager al Spitalului de Psihiatrie, doctor în psihiatrie Nicolae Vlad.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.5 ° C
23.8 °
22.2 °
57 %
3.3kmh
100 %
mar
21 °
mie
15 °
joi
18 °
vin
21 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...