spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTIubire pătimașă transformată în șantaj, amenințări și dosare penale

Iubire pătimașă transformată în șantaj, amenințări și dosare penale

O poveste de dragoste dintre o adolescentă de 15 ani și un individ de 29 de ani s-a terminat cu scandal, dar și cu un ordin de protecție.

Elevă la un liceu din municipiul Botoșani, fata ar fi început în luna aprilie a.c. o relație cu acel tânăr, mințindu-l, însă, cu privire la vârsta ei. Iubirea dintre ei a durat până în luna mai, când fata a realizat că amorezul are probleme cu alcoolul și este extrem de posesiv, în unele momente devenind violent. Așa se face că după numai o lună a decis să pună capăt relației. Prin urmare, i-a cerut individului să nu o mai caute, fiecare urmând să meargă pe drumului lui în viață.

Motivele invocate – accesele de furie și actele de violență psihică comise asupra fetei. Asta pentru că tânărul începuse să-i controleze viața, să verifice tot ce posta pe rețele de socializare și încerca să o îndepărteze de familie, prezentându-i o realitate distorsionată că familia ei nu i-ar fi dorit binele și că el este cel care se va îngriji de ea în continuare. Doar că, această decizie l-a înfuriat pe tânăr, iar relația dintre ei a devenit una extrem de tensionată.

Copilă şantajată cu scene intime filmate

În acest context, individul a început să-i trimită mesaje de amenințare și să o șantajeze cu înregistrări cu scene intime, realizate în timpul partidelor de amor, dar și cu faptul că el se va sinucide dacă ea va pune capăt relației.

Totul a culminat în noaptea de 20 spre 21 iulie a.c., când amorezul a mers la locuința fetei și a dat buzna peste ea în cameră, fără acordul ei. Surprins de mama copilei, care a sunat la 112, individul a fugit, luând cu el și telefonul fetei, care a fost restituit ulterior polițiștilor.

Ordin de protecţie cerut de victimă

Pentru a scăpa de amenințări și vizite inopinate, tânăra a cerut un ordin de protecție. Ba mai mult, împotriva fostului iubit a fost depusă și o plângere penală la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism pentru pornografie infantilă, act sexual cu un minor, lovire, șantaj și amenințare.

În încercarea de a se apăra, tânărul a invocat că totul s-ar fi întâmplat cu acordul mamei copilei, care știa de relația lor. Ba mai mult, el a susținut că intenționa să se căsătorească cu fata imediat ce aceasta urma să împlinească 16 ani, iar de mai multe ori adolescenta ar fi fost la domiciliul lui de unde ar fi refuzat să mai plece. În plus, ruperea relației ar fi venit în contextul în care tatăl fetei urma să revină în țară de la muncă din străinătate, iar acesta nu ar fi fost de acord cu legătura dintre ei. Cât privește reacțiile violente, el a dat vina pe gelozie și pe impulsivitate.

Apel respins de judecători

Ce au cântărit destul de mult în balanța judecătorilor au fost declarațiile unor martori care au arătat că tânărul ar fi ajuns de mai multe ori cu mașina în apropierea locuinței fetei și ar fi avut un limbaj indecent atât vizavi de fosta iubită, cât și față de mama ei. Prin urmare, instanța de judecată a emis un ordin de protecție prin care tânărului i s-a interzis să se mai apropie de fată, timp de un an, la o distanță mai mică de 200 de metri.

Totodată, el nu mai are voie să o mai contacteze pe fosta iubită, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod. Hotărârea a devenit definitivă luna trecută, după ce Tribunalul a respins apelul tânărului care a încercat să dovedească în instanță că ordinul de protecție ar fi inutil în condițiile în care el dorește să rupă în totalitate relația cu fata și cu familia ei.

Potrivit ultimelor reglementări legale, orice act sexual comis de o persoană adultă cu un minor care nu a împlinit 16 ani se va considera viol și se va pedepsi cu închisoarea de la 7 la 12 ani și cu interzicerea exercitării unor drepturi, cu excepția cazului în care diferența de vârstă între persoane respectivă și victimă nu depășește cinci ani. Prevederile vor intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2024. La acest moment, vârsta consimțământului sexual este 14 ani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.5 ° C
19.6 °
18.8 °
43 %
3.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...