spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTViață încheiată sub privirile polițiștilor (video)

Viață încheiată sub privirile polițiștilor (video)

Caz șocant petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în județul Botoșani. O femeie cu afecțiuni psihice s-a aruncat într-o fântână chiar sub ochii polițiștilor, chemați chiar de ea.

Incidentul a avut loc în comuna Leorda, sâmbătă seară. Apelul la 112 ar fi fost făcut chiar de femeia care avea să se sinucidă sub ochii polițiștilor. În vârstă de 37 de ani, aceasta suferea de o afecțiune psihică pentru care trebuia să ia constant medicamente. Pentru că nu și-ar fi respectat tratamentul, femeia s-a decompensat și a început să facă scandal în gospodăria unde locuia împreună cu părinții ei. Tot ea a sunat la 112 spunând că la domiciliul său are loc un scandal.

La locuința familiei a ajuns în scurt timp un echipaj mixt, format din polițist și jandarm. În timpul discuțiilor, femeia ar fi fost amenințată că va fi dusă la psihiatrie dacă nu își ia tratamentul, iar, la un moment dat, aceasta s-a ridicat și le-a spus oamenilor legii că are nevoie să folosească toaleta. Cum teoretic aceasta nu comisese vreo infracțiune care să necesite supraveghere, a fost lăsată. Doar că imediat cum a ieșit din casă, femeia a fugit din curte și s-a aruncat cu capul în jos într-o fântână din stradă.

Ajutor chemat de poliţişti

Când au realizat ce s-a întâmplat poliţiştii au sunat imediat la 112 pentru a cere ajutor. La fața locului au ajuns în scurt timp echipaje de pompieri, SMURD, dar și alți polițiști.

“A strigat mama ei că s-a aruncat în fântână. Când au venit polițiștii, ea a spus că vrea la baie, a fugit din curte și s-a aruncat în fântână. Pompierii și ambulanța au ajuns foarte repede. Vecinii au o motopompă și am reușit să scoatem apa din fântână foarte repede. Pompierii au coborât și au scos femeia și au început imediat resuscitarea. Ea era cu probleme psihice. Am înțeles că poliția a ajuns pentru că făcea scandal. Ea s-a speriat și a fugit”, a povestit unul dintre vecinii familiei.

Cadrele medicale nu au mai putut face nimic

Din păcate, cadrele medicale nu au mai putut face nimic. După 50 de minute de resuscitare au fost nevoite să constate decesul. „La caz a fost imediat dirijat echipajul SMURD cu medic, cel mai competent pentru a răspunde în astfel de situaţii. Din păcate, pacienta nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul la faţa locului”, a precizat medicul primar Cristian Simionescu, coordonator în cadrul dispeceratului SJA-SMURD.

Cazul a ajuns și în atenția polițiștilor, care au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele decesului. Anchetatorii vor trebui acum să stabilească și dacă echipajul mixt polițist cu jandarm a respectat protocoalele de intervenție la un astfel de caz, femeia aruncându-se în fântână chiar de sub supravegherea acestora.

“În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi. Sunt desfășurate activități specifice cazurilor privind decesul în condiții suspecte a unei persoane”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
13.9 ° C
17.6 °
13.9 °
46 %
2.3kmh
5 %
sâm
13 °
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...