spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocal BTDiscursuri, slujbe şi alai de politicieni la început de an şcolar (video)

Discursuri, slujbe şi alai de politicieni la început de an şcolar (video)

Anul școlar a debutat astăzi la Botoşani cu emoții, slujbe de binecuvântare şi discursuri. Elevii s-au bucurat de revederea cu colegii și profesorii, cei mai emoționați fiind bobocii din învățământul primar, dar și elevii care au intrat în clasa a V-a și a IX-a. Din peisaj, la majoritatea şcolilor, nu au lipsit nici politicienii botoşăneni, care au profitate de ocazie, ca în fiecare an, pentru a face o baie de mulţime. 

Distincţii pentru elevi şi profesori la Colegiul „Eminescu”

Colegiul Național „Mihai Eminescu” a marcat începutul noului an școlar prin acordarea de distincții speciale elevilor și profesorilor care au adus onoare instituției lor. Printre cei distinși s-au numărat Andrei Casian, care a câștigat medalia de bronz la prestigioasa Olimpiadă Națională de Științe pentru Juniori, și Daniel Malanca, un absolvent remarcabil care a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului.

În același timp, profesorii lor îndrumători – Constantin Guceanu, Gabriel Cimpoeșu, Cristina Bălăucă, Cătălina Mitelu, Liviu Huțanu și Aurelian Pintilei – au primit, de asemenea, recunoaștere pentru contribuția lor în formarea acestor tineri de excepție.

În discursul său, directorul colegiului, Cristina Chiriac, a subliniat importanța efortului colectiv, spunând că aceste performanțe nu ar fi fost realizate fără susținerea colegilor și dedicarea cadrelor didactice. Ea a subliniat, de asemenea, valorile fundamentale promovate în instituție. Ulterior le-a urat elevilor un an școlar sănătos și plin de reușite.

La eveniment au fost prezenți și oficialități, precum prefectul Sorin Cornilă și inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc, care au adresat cuvinte de felicitare și încurajare elevilor. De asemenea, deputatul liberal Costel Șoptică a participat la festivitate, subliniind importanța educației de calitate și a realizărilor în domeniul învățământului.

Entuziasm şi joc la Liceul Pedagogic

La Liceul Pedagogic ,,Nicolae Iorga” Botoșani festivitatea a debutat cu slujba de binecuvântare pentru copii, părinți și cadre didactice. Nici de aici nu au lipsit politicienii. Printre cei care au participat la festivităţi s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici, inspectorul general adjunct al ISJ, profesorul Ciprian Manolache, inspectorul pentru Resurse Umane, profesor Adina Lupașcu, secretarul Primăriei Municipiului Botoșani, Oana Georgescu, comisarul- șef al IPJ Botoșani Ioan Aniței, dar şi sublocotenent al IJJ Botoșani Bogdan Dănilă.

,,Momentan nu am emoții. Sunt a 12-a și nu am nicio emoție, dar o să văd pe parcurs. Cred că o să fie puțin stresantă clasa a 12-a și sper să iau bacul, asta e cel mai imoprtant, în rest nu am motive pentru a avea emoții”, a spus o elevă a Liceului Pedagogic ,,Nicole Iorga”.

Spre final, conducerea școlii împreună cu elevii claselor de pedagogie au propus un joc inedit pentru toți cei prezenți. Jocul a fost de echipă și a avut rolul de a demonstra ce însemnă ce însemnă Liceul Pedagogic și ce însemnă educația.

,,Jocul se realizează doar dacă toți factorii sunt implicați, adică elevi plus profesori, plus atorități și comunitate locală egal școală și educație. Declarăm deschis anul școlar 2023-2024, în clinchetul clopoțelului și pe acrodurile imnului liceului”, a spus Mirela Sănduleanu, directorul Liceului ,,Nicolae Iorga” Botoșani.

Imnul liceului a fost intonat de corul de fete al Liceului Pedagogic și a închis festivitatea. Ulterior elevii împreună cu profesorii fiind îndemnați să se îndrepte către sălile de clasă.

Festivitate fără politicieni la Şcoala 7

Emoţii au fost şi la Şcoala Gimnazială nr. 7 din municipiu.

Aici nu au fost politicieni, însă, invitatul de onoare al evenimentului a fost Rareș Prisacariu, câștigătorul rmisiunii Românii au talent, care a trecut în cl. a 2-a. De asemenea a fost invitat un actor de la Teatrul „Vasilache” de către învățătorii care au preluat clasele pregătitoare, pentru a le face o primire călduroasă bobocilor.

Nu a lipsit nici slujba religioasă oficiată de preotul Gheorghe Grigoraș de la Biserica Rosett.

Politicienii contează, siguranţa copiilor mai puţin

În antiteză, la Şcoala 17, directorul unităţii a început şirul discursurilor introducând cu entuziasm politicienii. După ce i-a introdus copiilor, extrem de curioşi de numele sonore, pe preşedintele PNL, Costel Şoptică, prefectul Sorin Cornilă şi şeful IŞJ, Bogdan Suruciuc, acesta s-a grăbit să dea cuvântul deputatului PNL.

Politicianul i-a atras, însă, atenţia că mai era un invitat prezent, agentul principal Bogdan Creţu, reprezentantul IPJ Botoșani. „O să îi dăm şi lui cuvântul, să vă spună despre siguranţa şcolară în această zonă”, a încercat directorul să salveze aparenţele. Dacă Şoptică a dorit să amintească audienţei că a fost profesor la această şcoală, prefectul s-a rezumat la a citi un discurs de pe o foaie, trasmiţând copiilor că „doar prin şcoală veţi fi mai aproape de un viitor mai bun”.

Şi inspectorul geneal al IŞJ a citit un discus de pe o foaie şi le-a transmis tuturor că „este momentul să vă stabiliţi obiective şi să vă concentraţi asupra dezvoltării personale”.

De departe, cea mai emoţionată a fost Monica Iliescu, directorul adjunct al şcolii, care le-a transmis elevilor că „la începutul lunii septembrie, o dată cu primul clinchet al clopoţelului, ne reunim pentru a marca, ca în fiecare an, începutul anului şcolar”.

Directorul Vasile Asiminicesei a încheiat şirul discursurilor avertizând elevii şi părinţii cu privire la unitatea de învăţămând pe care o conduce. ”Încercăm să fim, nu o școală de fițe. Nu o școală cum ar vrea unii sau alții, ci doar o școală a învățării. Ați venit aici să învățați”, a spus acesta.

Cupolă de flori pentru boboci la Şcoala 6

La Școala Nr. 6 „Grigore Antipa” din municipiul Botoșani festivitățile au început cu intonarea imnului de stat al României, după care directorul unității de învățământ i-a prezentat pe invitații la eveniment: preotul din Parohia Sfinții Trei Ierarhi, un reprezentant al Inspectoratului școlar, dar și un reprezentant al Inspectoratului Județean de Poliție.

După rostirea rugăciunii Tatăl Nostru și binecuvântarea elevilor, a fost prezentat mesajul conducerii unității. Copiilor li s-a urat mult succes in noul an școlar, bun venit bobocilor și putere de muncă celor din clasele a opta care vor avea examene de admitere.

Pentru bobocii din clasa pregătitoare, conducerea școlii și elevii din clasele mai mari au organizat o primire deosebita, podul de flori pe sub care pășesc pentru prima dată în școală.

Mascotă invitată la Şcoala 8

La Şcoala gimnazială nr. 8 din municipiu nu au fost organizate festivităţi pe terenul de sport al unităţii, deoarece acesta se află în şantier.

Conducerea unităţii a invitat, însă, pentru bobocei, o mascotă, în formă de inimă. Aceasta s-a plimbat prin clasele cu copii ce abia trecusera pragul şcolii pentru a le face acomodarea mai uşoară.

Copiii au fost extrem de încântaţi şi cu interacţionat cu mascota.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
39 %
3.1kmh
90 %
lun
20 °
mar
25 °
mie
17 °
joi
16 °
vin
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să mai speri că niște vrăji îți pot umple rezervorul, trebuie să începi cu pași mici.

EDITORIAL

Majoritatea covârșitoare a creștinilor din România au serbat ieri și azi Învierea Domnului. Stabilirea datei pascale e complicată datorită utilizării unor calendare diferite în...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...