spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTDebut de an școlar sub semnul prevenirii bullying-ului și violenței în rândul...

Debut de an școlar sub semnul prevenirii bullying-ului și violenței în rândul elevilor

Începutul noului an școlar a oferit jandarmilor botoșăneni o nouă oportunitate de a discuta cu elevii Liceului Teoretic ,,Dr. Mihai Ciucă” Săveni despre prevenirea unor fapte antisociale care ar putea afecta siguranța lor și a mediului școlar.

În această dimineață, 155 de elevi din primul an de liceu au fost informați cu privire la faptele de natură penală și contravențională cu incidență în mediul școlar și consecințele acestora, dar și despre riscurile consumului de substanțe psihoactive atât asupra sănătății, cât și din punct de vedere a pedepselor prevăzute de legislația privind traficul și consumul de droguri.

De asemenea, au fost aduse în discuție subiecte de interes, cum ar fi bullying-ul și urmările negative ale acestuia, iar elevii au primit sfaturi pentru evitarea victimizării și recomandări despre cum trebuie să acționeze atunci când se află în situații cu impact asupra lor din punct de vedere a ordinii și siguranței publice.

Activitățile preventive de acest gen vor fi desfășurate pe întreg parcursul anului școlar, siguranța elevilor și a personalului didactic fiind o prioritate pentru Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani.

Echipajele de jandarmerie sunt prezente zilnic în apropierea unităților de învățământ din competență, conform prevederilor Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2023 – 2024, în județul Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
8.5 ° C
14.6 °
7.8 °
66 %
2kmh
5 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
8 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...