spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTIndivid periculos trimis în judecată pentru tentativă de omor asupra unui polițist...

Individ periculos trimis în judecată pentru tentativă de omor asupra unui polițist și a unui șofer

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au dispus trimiterea în judecată în stare de arest la domiciliu unui tânăr din comuna Mihai Eminescu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj sub forma tentativei de omor, tentativă de omor și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Potrivit anchetatorilor, faptele ar fi avut loc în urmă cu aproape trei luni, când tânărul, Iulian Alexandru G., din Cătămărăști Deal, a fost implicat într-un scandal sângeros. Individul a urcat beat la volanul unui autoturism, l-ar fi atacat cu un topor pe un alt șofer, după care, înarmat cu același topor, a sărit și la polițistul care a intervenit pentru aplanarea scandalului.

„S-a reținut că, în seara de 21 iunie 2023, în timp ce se afla la domiciliu, în urma unui conflict în trafic, inculpatul a lovit cu un topor metalic, persoana vătămată P.M.S., cauzându-i o plagă tăiată de aproximativ 16 cm la nivelul umărului stâng, leziune pentru vindecarea căreia necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale, iar, ulterior, cu același topor a lovit în zona capului, persoana vătămată A.L., agent șef de poliție în cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Ordine Publică, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu și care se deplasase la domiciliul inculpatului în urma unui apel efectuat prin SNUAU 112, ca urmare a agresării persoanei vătămate P.M.S., cauzându-i un hematom frontal și o plagă scapulară, pentru vindecarea cărora necesită 11-12 zile de îngrijiri medicale”, au precizat procurorii.

Agresor împuşcat de poliţişti

Polițiștii l-au somat atunci să renunțe la comportamentul agresiv, însă individul nu s-a confirmat. Din acest motiv, polițiștii au tras mai multe focuri de avertisment cu arma din dotare. Întrucât tânărul nu s-a supus somațiilor polițiștilor și l-a lovit pe unul dintre agenți, a fost executat un foc de armă înspre acesta, individul fiind rănit la nivelul gambei piciorului drept.

Atacatorul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale și a fost acuzat în primă fază de ultraj și lovire sau alte violențe. Ulterior, pe baza probelor rezultate în urma anchetei, procurorii au făcut o nouă încadrare juridică a faptelor. Totodată, în timpul cercetărilor s-a descoperit că, în cursul aceleiași seri, în intervalul orar 19.43 – aproximativ 22.30, după ce a consumat băuturi alcoolice, individul a condus autoturismul personal pe drumurile publice de pe raza comunei Mihai Eminescu, având o alcoolemie de 1,92 g‰. Procurorii au cerut a doua zi arestarea lui preventivă, însă măsura a fost pusă în aplicare abia pe 10 iulie, mandatul de arestare emis pe numele lui fiind prelungit succesiv de instanță.

Dosarul instrumentat de procurori a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Botoșani. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, Iulian Alexandru G. va beneficia de prezumția de nevinovăție.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.7 ° C
18.2 °
17.6 °
48 %
4.3kmh
8 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...