spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTLUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Aproximativ 50 de permise de conducere reținute de polițiști, în ultimele 48 de ore

În ultimele 48 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 13 acțiuni punctuale și au intervenit la 95 de evenimente,88 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112. Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 403 sancțiuni contravenționale, în valoare de 213.000 de lei și au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 47 de permise de conducere și retrase 21 de certificate de înmatriculare. Totodată, în cadrul activităților desfășurate au fost aduse în atenția participanților la trafic, noile modificări legislative, privind pedeapsa prevăzută de lege, în cazul comiterii unui accident de circulație de către o persoană care nu deține permis de conducere sau este sub influența alcoolului sau a drogurilor și care are ca urmare moartea victimei. Cei care comit astfel de accidente rutiere vor fi condamnați la închisoare cu executare.

Depistat pozitiv la cocaină

La data de 16 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională din municipiul Botoșani, un autoturism condus de tânăr de 19 ani, din localitate. Întrucât tânărul avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul Drug Test, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța cocaină. Ulterior, acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Acuzat de cinci infracțiuni, în urma unui control în trafic

La data de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au oprit pentru control, pe un drum din comuna Știubieni, un tractor condus de un tânăr de 22 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cel de la volan nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autovehiculul pe care îl conducea nu era înmatriculat. De asemenea, în cabina tractorului au fost identificate 12 plase tip monofilament, în care era prins pește, fără ca tânărul să dețină documente legale. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat, furt calificat, deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

A condus fără permis

La data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 2, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal 82 B, în comuna Suharău, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea i-a fost încredințat de o tânără de 25 de ani, pasageră în autoturism. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și încredințarea unui autovehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.

A încercat să fugă de polițiști, dar a încurcat-o

Duminică, pe 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au intenționat să oprească, pe un drum comunal din Vorniceni, un autoturism aflat în trafic. Doar că, la vederea autospecialei de poliție, cel de la volan a schimbat direcția de deplasare. Polițiștii au plecat imediat pe urmele autoturismului, iar într-un final conducătorul auto a oprit. La volan era un tânăr de 21 de ani, de loc din comuna Corlăteni, care nu deținea permis de conducerea pentru nicio categorie de autovehicule. În plus, autoturismul pe care îl conducea avea inspecția tehnică periodică expirată și nu era asigurat. Pentru lipsa asigurării și a inspecției tehnice periodice expirate, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1305 lei, iar pentru conducere fără permis a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Material lemnos confiscat

La data de 17 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național 29 C, în comuna Mihăileni, o autoutilitară condusă de un bărbat de 49 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise în avizul de însoțire nu corespundeau cu cele faptice, rezultând o diferență de aproximativ 2 metri cubi. Șoferul a fost amendat cu 1.000 de lei, iar diferența de material lemnos care nu se regăsea în documente a fost confiscată.

Peste 40 de sancțiuni contravenționale, aplicate la Dorohoi

Duminică, pe 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, cu sprijinul Secțiilor de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, nr. 5 Mihăileni și nr. 6 Pomârla au organizat o acțiune pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea accidentelor rutiere. În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 70 de persoane și au fost controlate 52 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, 31 dintre acestea fiind aplicate pentru viteză peste limită legală.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
8.8 °
68 %
1.6kmh
7 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
13 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...