joi, mai 9, 2024
AcasăLocal BTScrisoare manifest pentru medici după cazul Alexandra: “nu este un atac la...

Scrisoare manifest pentru medici după cazul Alexandra: “nu este un atac la adresa lor”

Avocata care reprezintă familia Alexandrei Ivanov a redactat o scrisoare manifest la adresa personalului medical, dar și a botoșănenilor care manifestează împotriva sistemului medical. 

La scurt timp după ce o delegație a medicilor de la Maternitate au fost în audiență la Prefect, pentru a spune că se simt stresați de aparținătorii agresivi, reprezentanții familiei Alexandrei au emis un comunicat.

“Pe măsură ce ancheta penală în „cazul Alexandra” avansează, simt nevoia să le reamintesc tuturor celor dezamăgiți de funcționarea sistemului medical că este foarte important ca luările de poziție și acțiunile lor să rămână într-un cadru civic.

Nu trebuie să existe niciun fel de manifestări agresive față de medici sau alți membri ai personalului medical de la Spitalul Județean din Botoșani. Actele care ies din sfera civismului și a bunei cuviințe trebuie condamnate: singura șansă pentru a merge înainte este comportamentul cumpătat și demn.

Ceea ce ne dorim noi este ca, dincolo de sancțiunile pentru cei vinovați și de toate celelalte aspecte juridice, să fie creat un mediu de lucru care să protejeze și să ajute pacientul. El nu poate apărea dacă medicii, asistenții și ceilalți angajați ai spitalului sunt insultați și intimidați”, este o parte din mesajul familiei Alexandrei.

Cazul Alexandra” nu este un atac la adresa lor

“„Cazul Alexandra” nu este un atac la adresa lor ci, așa cum s-au exprimat de multe ori membrii familiei Alexandrei, o încercare de a pune lucrurile în ordine, pentru ca asemenea drame să nu se mai repete. După cum știți, mama Alexandrei este cadru medical – așadar, înțelege foarte bine cât de important este ca oamenii în halate albe să se poată concentra pe deplin asupra muncii, fără teamă sau presiuni. Și să poată înțelege ce schimbări sunt necesare pentru ca Spitalul Județean, ca instituție, să-și recâștige încrederea comunității.”, a mai transmis avocata familiei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.2 ° C
11.6 °
9.9 °
87 %
0.6kmh
100 %
joi
17 °
vin
20 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

S-a înghesuit lumea la stadion la ultimul meci. Să sperăm că o să mai avem la ce ne înghesui.

EDITORIAL

…îl semnează recent unul dintre botoșănenii ce n-au încetat să caute, să cerceteze, să găsească, să îmbogățească amintirea mereu neodihnită a Luceafărului. Acesta se...

EPIGRAMA ZILEI

Dacă Domnul ar decide Spre Pământ să îți iei zborul Ai vedea cum, prin partide, Tagma fură iar poporul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...