spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTAniversare a două decenii de activitate sindicală în domeniul asistenței sociale (video)

Aniversare a două decenii de activitate sindicală în domeniul asistenței sociale (video)

Federația Națională Sindicală din Asistență Socială și Protecția Copilului „Pro Asist” a aniversat într-un cadru solemn două decenii de activitate sindicală.

Cu o activitate de 20 de ani, F.N.S. ,,PRO ASIST” are în prezent sediul în Botoșani, cuprinde sindicate membre din 18 judeţe și este afiliată Confederației Naționale Sindicale „CNS CARTEL ALFA”. Astfel, Consiliul Național al federației și-a dat întâlnire la hotelul Maria din Botoșani pentru a marca această aniversare.

La eveniment a participat președintele Consiliului Județean din Botoșani Doina Federovici, subprefectul județului Botoșani Paula Berențan, președintele CNS „Cartel Alfa” Bogdan Iuliu Hossu, prim-vicepreședinte al CNS „Cartel Alfa” Liviu Apostoiu, precum și reprezentanți ai organizațiilor profesionale și politice sau ai societății civile.

,,Asistența socială a ajuns un domeniu separat”

Festivitatea a debutat pe versurile Imnului de Stat, iar apoi s-a ținut un moment de reculegere pentru membrul fondator Marian Cârstea.

La ceas aniversar, președintele CNS „Cartel Alfa” a luat cuvântul și a apreciat activitatea Federației „Pro Asist”.

„Un pas important pe care l-a făcut Federația, împreună cu Confederația, este separarea activității dumneavoastră de activitatea din sănătate. În sensul în care asistența socială a ajuns un domeniu separat în care se poate face contract colectiv pe structura dumneavoastră, pe specialitatea dumneavoastră”, a apreciat Bogdan Iuliu Hossu, președintele CNS „Cartel Alfa”.

Federația va fi condusă de o botoșăneancă

Tot cu această ocazia a fost aleasă noua conducere pentru următorii 4 ani. Iar conducerea i-a revenit unei botoșănence. În urma voturilor liber exprimate, Federația FNS PRO.ASIST va fi condusă de un birou executiv format din:

  • Președinte – Camelia Socianu, președinte al Sindicatului IMPACT Botoșani;
  •  Prim-vicepreședinte – Monica Oprea, președinte al Sindicatului Liber al DGASPC Prahova;
  •  Vicepreședinte – Sonia Cuseac, președinte al Sindicatului Județean din Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava;
  • Vicepreședinte – Doina Ghiurițan, președinte al Sindicatului PRO.ASM Sibiu;
  • Vicepreședinte – Florina Buga, președinte al Sindicatului MATERNA Teleorman;
  • Secretar general – Mariana Niță, președinte al Sindicatului CETATE Hunedoara.

20 de ani de activitate a F.N.S. ,,PRO ASIST”

F.N.S. ,,PRO ASIST” este o organizație sindicală de tip federativ, independentă de autoritățile publice, de partide politice și de patronate, care reunește organizațiile sindicale din domeniul asistenței sociale și protecției sociale și protecției copilului., lucrători din unitățile de asistență socială și protecția copilului în care sunt constituite organizații sindicale afiliate la federație. Totodată, membre mai sunt și alte persoane fizice și juridice care recunosc și respectă reglementările federației și ale legislației în vigoare.

Federaţia şi-a început activitatea în anul 2003 cu sediul în Râmnicu Vâlcea, fiind înfiinţată iniţial din lucrători în domeniul protecţiei copilului şi a cuprins din anul 2005 şi membri de sindicat din domeniul asistenţei sociale. A fost înființată de către Sindicatul „Impact” din Botoșani, alături de Sindicatul pentru Drepturile Copiilor din Vâlcea. În prezent, federaţia are sediul în Botoșani, cuprinde sindicate membre din 18 judeţe, având un număr de aproximativ 8.000 de membri.

Obiectivele federației

Principalele scopuri şi obiective ale federaţiei sunt de a organiza lucrătorii din domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului în organizaţii sindicale, de a negocia şi încheia contracte colective de muncă la nivel de sector de activitate, grup de unităţi sau la nivel de unitate, la solicitarea membrilor, de a reprezenta, promova şi apăra drepturile şi interesele legitime ale membrilor federaţiei, pe plan profesional, economic, social şi cultural.

Totodată, federația își propune să întreprindă acţiuni pentru respectarea şi promovarea drepturilor, intereselor şi demnităţii lucrătorilor din domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului, de a analiza şi propune soluţii în situaţiile în care există premisele declanşării unor conflicte de muncă în cadrul organizaţiilor afiliate.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
8.8 °
68 %
1.6kmh
7 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
13 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...