spot_img
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăLocal BTBăieţelul aruncat pe geam de mamă a fost transferat la Bucureşti. „Sperăm...

Băieţelul aruncat pe geam de mamă a fost transferat la Bucureşti. „Sperăm să aibă o evoluție favorabilă”

Veşti bune pentru copilul aruncat pe geam de propria mamă. Băieţelul, în vârstă de trei ani, a fost transferat la Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii „Dr. Nicolae Robănescu” din București, unde este supus unui program complex de recuperare.

Acesta a început să facă paşi spre însănătoșire. „Sperăm să aibă o evoluție favorabilă, în continuare și să se recupereze dacă nu 100%, măcar 90%”, spunea managerul Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iași, Alina Belu.

Copilul a ajuns la spital în stare critică

Băiețelul a ajuns la spital în comă profundă. Acesta a fost la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, iar ulterior la Spitalul de Copii, Secția ATI, pe data de 21 august.

„Copilul a fost adus în stare foarte gravă, în stare de comă profundă, scorul Glasgow al nostru este de 4, este un scor foarte aproape de ce numim noi moarte cerebrală. Din păcate nu sunt leziuni care să poată fi rezolvate neurochirurgical. Este o contuzie cerebrală gravă difuză, cu leziuni axonale difuze, care nu pot beneficia de un tratament chirurgical. Am reușit doar să îi punem un captor de presiune intracraniană care ne poate ajuta pentru tratamentul specific de Terapie Intensivă al acestui copil. Deocamdată este foarte instabil hemodinamic”, spunea atunci dr. Marius Dabija, director medical al Spitalului de Neurochirurgie Iași.

Ulterior, din fericire, specialiştii de la Iaşi au reuşit să îl stabilzeze pe micuţ.

Fratele lui Gabriel s-a stins

Tragedia care l-a adus pe Gabriel în această stare s-a petrecut în noaptea de 21 spre 22 august, la Hotel Tineret din municipiul Botoşani. În acea seară, mama celor doi copii, o femeie de 23 de ani a vrut să se sinucidă alături de fiii săi. Tânăra a luat băieţii în braţe, în timp ce aceştia dormeau în pat şi s-a aruncat cu ei pe geam. Femeia i-a scăpat, însă, pe cei doi de la mai bine de cinci metri pe ciment, iar ea a rămas pe pervazul hotelului, de unde ameninţa că se aruncă.

Din nefericire, copilul mai mic, Vladimir, în vârstă de doi ani, s-a stins imediat. În cazul copilului mai mare, însă, s-a petrecut un miracol, acesta supravieţuind.

La fața locului s-au mobilizat echipe de la ISU, SMURD și Poliție, care au reușit să o convingă pe femeie să nu sară. Înainte de a recurge la gestul extrem, femeia i-a lăsat în urmă un mesaj de adio soțului ei.

Mama a ajuns în arest

Mama celor doi copii a ajuns în arest după ce medicii au stabilit că aceasta avea discernământ în momentul comiterii faptelor. Imediat după tragedie, aceasta a fost internată în secția de psihiatrie a Spitalului Județean din Botoșani. Ulterior a fost expertizată psihiatric, iar specialiștii au ajuns la concluzia că avea discernământ atunci când și-a aruncat fiii de la etaj.

Miercuri, 23 august 2023, femeia a fost externată și ajuns direct în arest, după ce procurorii au emis o ordonanță de reținere pe numele ei. Tânăra este cercetată pentru infracțiunile de violență în familie, sub formă de omor și tentativă de omor.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
-0.4 ° C
1.6 °
-1.1 °
90 %
1.5kmh
16 %
mie
2 °
joi
1 °
vin
1 °
sâm
-0 °
Dum
-2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă lucrezi unde trebuie, diferența între accesul liber și parcarea liberă nu mai contează.

EDITORIAL

Nu doar aparent, suntem un popor paradoxal. Un popor pentru care dubla măsură e ceva atât de obișnuit, încât nu doar că nu mai...

EPIGRAMA ZILEI

Pentru că intră fără veste Prin geamuri, uşi sau prin perete, Eu tare cred că moşul este Şiretul ... de la ghete !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...