spot_img
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăLocal BTLUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Tânăr arestat preventiv pentru infracțiuni de furt

La data de 27 septembrie 2023, instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus arestarea preventivă a unui tânăr, de 25 de ani, din comuna Trușești, bănuit de comiterea a două infracțiuni de furt din auto și a unei infracțiuni de furt în scop de folosință.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în perioada 19 -26 septembrie a.c., în timp ce se afla în municipiul Botoșani, prin forțarea sistemului de asigurare al autoturismelor, ar fi pătruns în interiorul acestora și ar fi sustras mai multe bunuri, constând în telefoane mobile, produse cosmetice și bani. De asemenea, acesta ar fi pătruns într-un autoturism, care avea cheia în interior și l-ar fi condus pe o distanță de câțiva zeci de metri, apoi l-ar fi abandonat. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și, ulterior, față de acesta, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, cercetările fiind continuate pentru infracțiunile menționate mai sus.

Acțiune a polițiștilor în municipiul Botoșani

La data de 27 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și nr. 3 Hlipiceni, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională și impunerea unui climat de siguranță în rândul cetățenilor.

Astfel, s-a acționat în zona localurilor publice, în zonele în care se formează aglomerări de persoane, precum și pe arterele rutiere principale.

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate 4 filtre rutiere, la intrările și ieșirile din oraș, fiind controlate 86 de autovehicule, cu privire la respectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost legitimate peste 90 de persoane, 16 dintre acestea fiind sancționate pentru abateri la regimul rutier, cu amendă în valoare totală de 5.800 de lei, 4 persoane fiind sancționate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială cu amendă în valoare de peste 500 de lei, iar 3 persoane au fost sancționate cu amendă în valoare totală de  25.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor și a bunurilor.

 Infracțiune la regimul rutier

La data de 27 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi –Biroul Rutier au oprit pentru control, pe strada Spiru Haret, din municipiul Botoșani, un autoturism, condus de un bărbat, de 53 de ani, din comuna Corlăteni. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Persoane reținute pentru furt de animale

La data de 27 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a două persoane, de 20, respectiv 36 de ani, din comunele Mitoc și Ungureni, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tăinuire la furt calificat.

Din cercetări, a reieșit faptul că  în noaptea de 24 spre 25 septembrie a.c., cei doi ar fi sustras de pe un teren, din localitatea Avrămeni, două bovine, aparținând unui bărbat, de 52 de ani, din aceeași localitate. La data de 27 septembrie a.c., polițiștii au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptei, precum și la locații folosite de aceștia, prilej cu care, au fost identificate animalele reclamate ca fiind sustrase și au fost  restituite persoanei vătămate. „În cadrul activităților efectuate, polițiștii au beneficiat de sprijinul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

De asemenea, în cadrul perchezițiilor au fost identificate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză. Persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Recomandări de la polițiști

Pentru a preveni furturile de animale polițiștii vă recomandă:

-Nu lăsați animalele nesupravegheate pe pășuni, izlazuri sau marginea drumului;

-Evitați amplasarea grajdurilor sau adăposturilor de animale la distanță mare de locuință sau în locuri izolate, fără să asigurați paza acestora.

-Pe cât posibil, în timpul nopții, asigurați iluminatul zonelor în care lăsați animalele, precum și asigurarea grajdurilor sau anexelor gospodărești, cu sisteme de închidere.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
-0.4 ° C
1.6 °
-1.1 °
90 %
1.5kmh
16 %
mie
2 °
joi
1 °
vin
1 °
sâm
-0 °
Dum
-2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă lucrezi unde trebuie, diferența între accesul liber și parcarea liberă nu mai contează.

EDITORIAL

Nu doar aparent, suntem un popor paradoxal. Un popor pentru care dubla măsură e ceva atât de obișnuit, încât nu doar că nu mai...

EPIGRAMA ZILEI

Pentru că intră fără veste Prin geamuri, uşi sau prin perete, Eu tare cred că moşul este Şiretul ... de la ghete !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...