spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocal BTBotoşăneancă salvată din ghearele morţii după o mobilizare de forţe

Botoşăneancă salvată din ghearele morţii după o mobilizare de forţe

O botoşăneancă se bucură din nou de familie şi de viaţă după ce a fost la un pas de o moarte cumplită. După ce inima i s-a oprit pe ringul de dans la o nuntă, femeia a fost salvată prin munca incredibilă a mai multor cadre medicale din cinci servicii.

În vârstă de 44 de ani, botoşăneanca se afla, în urmă cu exact o lună, pe 2 septembrie, la o nuntă, organizată la o sală de evenimente din Săveni. La un moment dat, în timp ce petrecea alături de mai mulţi nuntaşi pe ringul de dans, femeia s-a prăbuşit brusc. Petrecerea s-a întrerupt imediat, iar oamenii speriaţi au încercat să îi acorde primul ajutor. Realizând că era vorba despre ceva grav aceştia au sunat la serviciul 112.

Primul înger păzitor al femeii a fost un medic de familie din zona Săveniului. Aflat la nuntă ca invitat, acesta a intervenit imediat, chiar pe ringul de dans, până la sosirea ambulanţei de la Săveni. „Domnul doctor Vasile Scobioală a început manevrele de resuscitare şi le-a continuat şi alături de echipajul de la ambulanţă”, a spus unul dintre nuntaşi.

Alături de personalul de pe ambulanţă, asistenta Florentina Erdic şi ambulanţierul Sergiu Bratu, medicul de familie a dat şi două şocuri pentru a reporni inima femeii. Între timp, cei de la Ambulanţă au solicitat sprijinul unei ambulanţe cu medic, fiind dirijat la faţa locului echipajul SMURD, coordonat de medicul Oana Vicoleanu şi asistenta Marinela Păvăliceanu.

Botoşăneancă transferată la Iaşi

Pacienta a fost transportată la Urgențe, unde a fost preluată de medicii Monica Adăscăliţei şi cardiologul Anca Marandiuc. „Pacienta a fost adusă în serviciul UPU în stare gravă de colegii de la SMURD, după ce a fost resuscitată cu succes. A fost supusă mai multor investigaţii, fiind diagnosticată cu infarct miocardic anterior extins. A fost stabilizată şi dirijată către Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, managerul SJU Mavromati.

Femeia a fost preluată de un echipaj cu medic de la Ambulanţa Botoșani, cu medicul Daniela Amarande, asistentul principal Cristi Calimandriuc și ambulanțierul Florentin Rusuciuc. Aceasta a fost transferată în câteva zeci de minute la Iaşi, unde a şi fost supusă unei intervenţii salvatoare.

„Le mulțumim tuturor”

Acum, la exact o lună de la incidentul cumplit, femeia este din nou în sânul familiei, iar sora sa a dorit să trimite mulţumiri tuturor celor implicaţi.

„Am dori să mulţumim pentru promptitudine tuturor medicilor şi personalului medical de la Secţia Săveni, UPU-SMURD, Ambulanţei Botoșani şi celor de la Iaşi. Dar cel mai mult domnului doctor Scobioală Vasile. Dacă nu era dumnealui, sora mea probabil nu mai era astăzi. A fost prompt şi a reuşit să o scoată din primul stop cardio-respirator. Soţul, copiii, mama şi surorile mulţumesc cu respect pentru promptitudine și profesionalism tuturor cadrelor medicale. Niciunul dintre ei, de la Săveni la Iaşi, nu a acceptat nici măcar o floare. Din contra, cei din echipajul de la Săveni chiar au sunat ulterior să se intereseze de soarta ei. Le mulțumim tuturor”, a spus Mihaela Avornicesei, sora femeii, care acum este bine, acasă, în sânul familiei.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
79 %
1.1kmh
0 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...