spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocal BTCaravana USR „Fără păcănele lângă școli” a ajuns la Botoșani (video)

Caravana USR „Fără păcănele lângă școli” a ajuns la Botoșani (video)

Caravana USR „Fără păcănele lângă școli” a ajuns, în acest sfârșit de săptămână, la Botoșani. În cadrul conferinței de presă de astăzi, deputații USR au întărit aspectele care au dus la luarea de măsuri împotriva jocurilor de noroc și cer majorității PSD-PNL să nu mai blocheze aceste legi.

Astfel, conferința de presă de astăzi a fost condusă de trei deputați USR, Andrei Drancă, Mihai Botez și Filip Havârneanu. Aceștia susțin că fenomenul jocurilor de noroc ia amploare și începe să prindă tineri cu vârste tot mai fragede în mrejele câștigului aparent. În lipsa unor măsuri guvernamentale, USR a luat inițiativă și a depus un pachet de legi aflat în circuitul parlamentar pentru a reduce din adepții acestui fenomen toxic.

Prin legile invocate se cere eliminarea agențiilor de pariuri și a cazinourilor de lângă școli, biserici, spitale și locuri de joacă și, totodată, interzicerea publicității. USR face apel și la majoritatea PSD-PNL pentru a nu mai bloca legile și pentru a face un front comun în acest demers.

,,Din păcate, a devenit o problemă foarte mare dependența de jocuri de noroc. Eu am început să lucrez la acest proiect deoarece cunosc foarte multe persoane dependente de jocuri de noroc și am văzut cum poți să pierzi mașina, casa sau chiar familia din cauza acestor dependențe”, a spus deputatul USR, Andrei Drancă.

,,Statul s-a bucurat să ia acești bani și a lăsat domeniul reglementat cât mai puțin”

Caravana „Fără păcănele lângă școli” a strâns sâmbătă, 7 octombrie, aproximativ 250 de semnături la Botoșani. La nivel național, au fost 50.000 de semnatarii care și-au oferit sprijinul pentru pachetul de legi. După numărul de semnături, populația pare că vrea o schimbare, doar politicienii mai trebuie convinși.

,,Statul se bucură și pare să fie părtaș că ia și el o bucată din banii care se colectează și care se învârt în industria jocurilor de noroc. Dar cu ce preț? Cu prețul a unor destine frânte, cu prețul a unor dependențe de care oamenii scapă foarte greu. Statul s-a bucurat să ia acești bani și a lăsat domeniul reglementat cât mai puțin. De curând, în urma campaniei pe care am dus-o, chiar și Marcel Ciolacu a spus că va scoate jocurile de noroc în afara orașelor”, a spus deputatul USR Mihai Botez.

,,Ajunge să fie normal să intri într-o sală de jocuri de noroc”

Până la urmă, Ciolacu s-a rezumat doar la a tăia o mică parte din banii pe care industria de jocuri de noroc o ia de la cei care ajung în sălile de jocuri de noroc sau de pariuri.

,,Este o industrie care, desigur, aduce și bani la buget, dar este o industrie care face foarte mult rău. Și de aceea statul trebuie să intervină, trebuie să reglementeze un pachet de șase legi. Este acum pe traseu în Parlament niște legi care fac referire atât la publicitatea, stradală, publicitatea online, publicitatea la TV pentru că promovat atât de mult ajunge să fie cool, ajunge să fie la modă, ajunge să fie normal să intri într-o sală de jocuri de noroc”, a mai adăugat Mihai Botez.

Un al treilea deputat USR, Filip Havârneanu, a vorbit despre statisticile care artă că exista peste 400.000 de persoane dependente de jocurile de noroc și conform cărora se pariază minim un milion de euro în fiecare zi.

Havârneanu a mai spus că ,,46% dintre cei care au o dependență de jocuri de noroc ajung să aibă măcar o tentativă de suicid. Ce trebuie să înțelegem este că acestea nu sunt doar niște numere. Există o poveste în spatele fiecăruia. Persoanele care ne scriu sunt oameni care au încercat să se sinucidă, sunt oameni din familie care, din păcate, au avut pe cineva care a făcut acest pas”.

Timp de o lună, caravana își propune să acopere județele Bacău, Vaslui, Iași, Botoșani, Brașov, Alba, Arad, Tulcea, Dâmbovița, Vâlcea sau București.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.5 ° C
17.7 °
15 °
69 %
1.8kmh
92 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...