vineri, mai 17, 2024
AcasăLocal BTȘansă la viață pentru un botoșănean în stare gravă

Șansă la viață pentru un botoșănean în stare gravă

Șansă la viață pentru un botoșănean în stare gravă. Bărbatul de 45 de ani din judeţul Botoşani, care efectua hemodializă din 2020.

Medicii din Iaşi şi din Bucureşti au efectuat mai multe intervenţii de transplant după ce familia unei tinere care era în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe, transmite Agerpres.

Coordonatorul Centrului Regional de Transplant, dr. Raluca Neagu, a precizat că este vorba de o tânără de 23 de ani din judeţul Neamţ.

Potrivit sursei citate, în urma prelevării efectuate la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, ficatul şi corneea au fost transportate la spitale din Bucureşti. Rinichii au fost transplantaţi de medicii de la Spitalul „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi unor bolnavi din judeţele Botoşani şi Suceava.

Medicii de la Spitalul „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi au efectuat transplanturile renale.

„Sunt doi bărbaţi care au primit o nouă şansă la viaţă. Primul pacient, un bărbat de 40 de ani din Suceava, din 2016 se afla în program de hemodializă. Al doilea pacient este un bărbat de 45 de ani din judeţul Botoşani, care efectua hemodializă din 2020”, a declarat dr. Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Dr. C.I. Parhon”.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10 ° C
10.6 °
9.3 °
82 %
1.6kmh
39 %
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °
mar
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...