miercuri, mai 22, 2024
AcasăLocal BTLUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Zeci de permise de conducere reținute de polițiști în 48 de ore

În ultimele 48 de ore, pe raza întregului județ, polițiștii botoșăneni au organizat 11 acțiuni punctuale pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea accidentelor rutiere și au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112. Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 319 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 140.000 de lei și au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 22 de permise de conducere și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

Băgat în arest după un furt comis pe stradă

La data de 7 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr din municipiul Botoșani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt. Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în timp ce se afla pe Calea Națională, din municipiul Botoșani, profitând de neatenția victimei, o femeie de 42 de ani, i-a sustras din rucsacul pe care îl purta în spate un portofel în care se aflau documente și aproximativ 2.000 de lei. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat în totalitate și restituit victimei. Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii furt.

A crezut că-i păcălește pe polițiști cu un permis fals

La data de 8 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean 282, în comuna Durnești, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din Republica Moldova. La solicitarea polițiștilor, acesta a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile statului român, care nu prezenta elementele de siguranță specifice, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și fals material în înscrisuri.

Șofer dat jos de la volan după ce a fost prinsă băut în trafic

Tot duminică, pe 8 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean 291 D, în comuna Suharău, un autoturism condus de un tânăr de 33 de ani, din localitate. Întrucât emana halenă alcoolică, cel de la volan a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Teribilist anchetat penal

La data de 7 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au oprit pentru control, pe un drum comunal din comuna Vorniceni, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale.

Au dat de necaz, din cauza alcoolului

La data de 7 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul județean 282, un autoturism condus de un tânăr de 33 de ani, din județul Iași. În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot pe 7 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi- Biroul Rutier au oprit pentru control, pe strada Dimitrie Pompeiu, un autoturism condus de un tânăr de 32 de ani, din municipiul Dorohoi. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii șoferi au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
14.6 °
11.7 °
70 %
0.5kmh
100 %
mie
24 °
joi
25 °
vin
26 °
sâm
22 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ori cei care primesc de pomană o duc mai bine de aruncă totul la gunoi, ori cei care dau de pomană o duc mai...

EDITORIAL

Ori de câte ori vreun politician mai dezghețat sau mai vorbăreț este întrebat de ce el și ai lui nu repară nimic din noianul...

EPIGRAMA ZILEI

Când făcut-a rezervare A greșit, se pare, tasta Și s-a-nțeles din scrisoare C-o să vină cu … nefasta! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...