spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTBotoşănean condamnat după ce a distrus o maşină de poliţie

Botoşănean condamnat după ce a distrus o maşină de poliţie

Un botoșănean trebuie să plătească Inspectoratului de Poliție Județean daune de aproape 1.000 de lei , după ce a distrus o autospecială. Individul a dat cu picioarele până ce a scos grilajul de protecție și a spart geamul lateral. Motivul invocat de el – rămăsese fără aer.

Scenele incredibile s-au petrecut pe 24 august 2021, când protagonistul acestui incident, Florin M., conducea un autoturism pe bulevardul George Enescu. El nu a păstrat distanța față de mașina din față pe care a lovit-o în plin, generând un accident în lanț în urma căruia patru autoturisme au fost avariate.

Întrucât Florin M. avea un comportament specific persoanelor aflate sub influența alcoolului, era incoerent în exprimare și comportament, ceilalți șoferi au chemat poliția. Doar că la vederea lucrătorilor de poliție, individul a devenit agitat și a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest dar și să meargă la spital în vederea stabilirii alcoolemiei. Prin urmare, polițiștii l-au băgat în autospeciala de poliție pentru a-l duce la sediu în vederea întocmirii documentelor, Florin M. urmând să fie acuzat de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Doar că, atunci când au ajuns la sediu, polițiștii au fost nevoiți să-l încătușeze pe botoșănean. Asta pentru că Florin M a început să lovească cu picioarele grilajul de metal de la geam, pe care l-a rupt, reușind să spargă și geamul.

Condamnare cu suspendare şi daune

La final, individul a fost acuzat de  refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, dar și de distrugere. Asta pentru că Inspectoratul de Poliție Județean s-a constituit parte în proces și a cerut recuperarea daunelor. Ajuns în fața judecătorilor, botoșăneanul a recunoscut totul, inclusiv distrugerea autospecialei de poliție. Doar că el a venit cu o altă versiune – când au ajuns la sediu, polițiștii l-ar fi lăsat închis în autospecială aproximativ 20 minute și că a spart geamul pentru a avea aer. Cât privește refuzul testării alcooltest, Florin M a invocat că el depinde de permisul de conducere și îi era frică să nu-i fie reţinut.

Judecătorii l-au condamnat, însă, pentru ambele infracțiuni la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei și l-au obligat să plătească toate daunele față de IPJ Botoșani, care au totalizat aproape 1.000 de lei. Dacă sentința va rămâne definitivă, botoșăneanul va trebui să respecte mai multe măsuri timp de trei ani. Iar dacă nu le va respecta, el riscă să ajungă în pușcărie.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
8.8 °
68 %
1.6kmh
7 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
13 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...