sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăLocal BTLUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Sancțiune de 20.000 de lei și autoturism confiscat, în urma unui control în trafic

La data de 10 octombrie  2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Gorbănești, un autoturism condus de un bărbat, de 56 de ani, din comuna Trușești.

În urma controlului efectuat în interiorul autoturismului, într-un locaș special amenajat în acest scop, în bordul autoturismului,  au fost identificate aproximativ 100 de pachete de țigarete, de proveniență Republica Moldova, pentru care bărbatul nu deținea documente legale. Față de acesta, a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, cu amendă în cuantum de 20.000 de lei,  iar ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea țigaretelor și a autoturismului în care au fost identificate.

Acțiune a polițiștilor din Flămânzi

La data de 10 octombrie 2023, în intervalul orar  09:00-13:00,  polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr.8 Flămânzi au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale atât în zona localurilor publice cât și pe arterele rutiere din zona de competență.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 47 de persoane, 18 dintre acestea fiind atenționate cu privire la modul de comportament  în societate. Totodată, au fost controlate 32 de autovehicule. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, pentru abateri la regimul rutier, nerespectarea normelor de conviețuire socială și nerespectarea prevederilor legale privind transportul materialului lemnos.

 Infracțiuni la regimul rutier

La data de 10 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un bărbat, de 64 de ani, din județul Iași. În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot marți, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea au identificat în șanțul de pe marginea părții carosabile,  din orașul Bucecea, un tractor cu remorcă. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, un bărbat, de 49 de ani, din aceeași localitate, în timp ce se deplasa cu tractorul respectiv, din cauza unei defecțiuni tehnice a pătruns cu acesta în șanțul de pe marginea drumului, distrugând gardul care împrejmuia un imobil.

Totodată, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar tractorul și remorca nu erau înmatriculate sau înregistrate, conform prevederilor legale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Șofer beat și fără permis dat jos de la volan

La data de 11 octombrie 2023, polițiștii din cadrul  Poliției Municipiului Botoșani au oprit pentru control, pe strada Poștei, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din comuna Bălușeni.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13 ° C
14.9 °
12.8 °
63 %
3.1kmh
100 %
sâm
17 °
Dum
23 °
lun
24 °
mar
18 °
mie
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când mâncarea e gustoasă, culoarea politică nu mai contează.

EDITORIAL

În urmă cu vreo douăzeci de ani când la putere, în anul electoral, era punga cu ulei, zahăr sau făină, hâtra mătușa Maria din...

EPIGRAMA ZILEI

De-abia acum, în miezul verii, Când i-am văzut la plajă goi, Am înțeles traseul berii: Dintr-un butoi, în alt butoi! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...