spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTPasaj subteran pentru botoșănenii care își riscă viața traversând neregulamentar (video)

Pasaj subteran pentru botoșănenii care își riscă viața traversând neregulamentar (video)

Primăria Municipiului Botoșani a găsit o soluție pentru locul în care botoșănenii își riscă viața în fiecare zi. Municipalitatea a decis construirea unui pasaj subteran între Cornișa și versantul de la Pacea.

Zeci de botoșăneni își pun viața în pericol traversând neregulamentar drumul național ce vine dinspre Suceava și intră în municipiu. În zona dintre Cornișa și Pacea oamenii fac slalom printre mașinile care trec în viteză.

Astfel, Primăria Botoșani a depus un proiect în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care integrează și un pasaj subteran. Subtraversarea va face posibil accesul în siguranță dintr-o zonă în alta atât pentru pietoni, cât și pentru bicicliști.

,,Interesant la această licitație este că vom executa o subtraversare”

„În prezent, la primăria Botoșani este o licitație în desfășurare pentru amenajarea unei piste de biciclete. Interesant la această licitație este că vom executa o subtraversare astfel încât cetățenii care vor veni în parcul acesta de agrement sau pe partea dreaptă a drumului național, vor putea ajunge la Cornișa”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Din cauza vitezei mari cu care se circulă în zonă și a categoriei drumului, Poliția Poliția Rutieră nu a dat aviz pentru o trecere de pietoni, deși limita stabilită pentru viteza autovehiculelor este de 50 km la oră.

,,Pentru pietoni și biciclete am cerut, în cadrul proiectului tehnic pentru biciclete, o subtraversare. Vor fi două sensuri pentru biciclete și trotuare stânga– dreapta pentru pietoni astfel încât să putem ajunge la Cornișa și pietonal, dar și cu bicicleta”, a mai adăugat edilul.

Proiectul cuprinde amenajarea a 13,5 kilometri de pistă pentru biciclete, cu trei ramuri care vor avea ca punct final Parcul Cornișa. Licitația atinge aproape valoarea de 10 milioane de lei, fără TVA, mai exact 9,6 milioane de lei. Cei interesați pot depune ofertele până pe data de 2 noiembrie 2023.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.9 ° C
15.9 °
15.9 °
69 %
2.9kmh
98 %
vin
15 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...