spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocal BTWeekend cu temperaturi record la Botoșani

Weekend cu temperaturi record la Botoșani

Botoşaniul a resimţit, în aceste zile, cel mai cald weekend de octombrie înregistrat vreodată în istoria judeţului. Cu temperature de 31 de grade sâmbătă şi 28 duminică, judeţul a depăşit recordul precedent, din anul 2021.

Atunci au fost înregistrate 21 de grade în ambele zile. A fost astfel marcat cel mai cald weekend de octombrie în judeţ de când se ţin aceste statistici. Situaţia nu a fost cu nimic mai diferită în toată ţara.
Aşa se face că România a avut sâmbătă, 21 octombrie 2023, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată la această dată, cu 35,1 grade Celsius la Turnu Măgurele, în Teleorman.

Acest lucru a fost confirmat de meteorologul Meda Andrei, care a precizat că ”ziua de sâmbătă a fost extrem de caldă, cu recorduri la 129 de staţii din ţara noastră. Aceste 129 de recorduri au fost zilnice, deci au reprezentat cea mai caldă zi de 21 octombrie de când se fac măsurători. Bucureştiul a avut record zilnic. La Bucureşti s-au înregistrat, de exemplu, la Filaret 31,5 grade, faţă de 29,6 grade”.

Vremea se va răci treptat

Meteorologul Meda Andrei a adăugat că, ”de săptămâna viitoare, vremea se va răci treptat în partea de vest, de nord şi de centru a ţării, unde maximele vor fi cuprinse între 20 şi 24 de grade. În sud şi în sud-est se vor simţi, de asemenea, scăderi de temperatură”.
Totuși, potrivit meteorologului Meda Andrei temperaturile rămân mai mari decât ar fi normale pentru această perioadă din an. În general, se vor înregistra între 21 şi 26 – 27 de grade, faţă de 15-18 sau 19 grade cât ar fi normal în această lună.

Nu doar în această perioadă s-au înregistrat temperaturi record în unele zone din țară, ci chiar la începutul anului 2023 a fost stabilit recordul absolut al lunii ianuarie, tot la Turnu Măgurele, când, ”în data de 18 ianuarie au fost înregistrate 22,4 grade Celsius, recordul absolut al lunii ianuarie, comparativ cu un alt record înregistrat în data de 7 ianuarie 2001, la Oravița, cu valori de 21,2 grade Celsius”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
42 %
3.2kmh
100 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...