vineri, mai 10, 2024
AcasăLocal BTLUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Peste 70 de permise de conducere reținute de polițiști

În weekendul care a trecut, polițiștii botoșăneni au acționat, în sistem integrat, cu sprijinul jandarmilor și a polițiștilor de frontieră, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor, fiind organizate 18  acțiuni punctuale în acest scop. De asemenea,  în aceeași perioadă s-a intervenit la  184 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost aplicate peste 600 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ  370.000  de lei și au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 78 de permise de conducere, 12 dintre acestea fiind reținute pentru conducere sub influența alcoolului. De asemenea, 5 persoane au fost reținute, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

Tânăr reținut pentru furt, la Dorohoi

La data de 20 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 34 de ani, din municipiul Dorohoi, bănuit de comiterea infracțiunii de furt. Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 9 octombrie a.c., în timp ce se deplasa pe Bulevardul Victoriei, din municipiul Dorohoi, ar fi sustras din interiorul unui autoturism,  a cărei portieră era neasigurată,  un telefon mobil, creând un prejudiciu de aproximativ 700 de lei.

La data de 20 octombrie a.c., polițiștii au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la imobile aparținând sau folosite de acesta, prilej cu care au fost identificate și ridicate bunuri care prezintă interes în cauză. Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale- Biroul Supravegheri Judiciare și a polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Tineri reținuți pentru furt și în municipiu

De asemenea, La data de 22 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a doi tineri, de 30 și 24 de ani, ambii din municipiul Botoșani. În urma cercetărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că aceștia, în timp ce se deplasau pe strada Marchian, profitând de neatenția victimei, un bărbat de 72 de ani, din municipiul Botoșani, au sustras din buzunarul hainei, un telefon mobil, creându-i un prejudiciu de aproximativ 800 de lei.

Ulterior, cei doi tineri bănuiți de comiterea faptei au fost depistați de polițiști în incinta unei case de amanet, din municipiul Botoșani, în timp ce încercau să valorifice bunul sustras. Persoanele bănuite de comiterea faptei au fost conduse la sediul poliției și, ulterior, față de acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost restituit victimei.

Reținut de polițiști pentru tulburarea ordinii și liniștii publice 

La data de 21 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 36 de ani, din municipiul Botoșani, bănuit de comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice. Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în timp ce se afla pe terasa unui local public, de pe Bulevardul Mihai Eminescu, pe fondul unui conflict spontan avut cu un alt client al localului a scos un obiect tăietor înțepător pe care l-a pus pe masă. Totodată, acesta a încercat să lovească cu obiecte de mobilier persoana cu care se afla în conflict, tulburând ordinea și liniștea publică și  provocând indignarea celor prezenți.

Acesta fost imobilizat de către polițiști și din cauza faptului că avea un comportament recalcitrant a fost internat la o unitate spitalicească. Ulterior, după externare, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

Tânăr reținut pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 21 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 35 de ani, din comuna Gorbănești, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

În urma probatoriului administrat de către polițiști s-a stabilit faptul că acesta, în timp ce se deplasa pe Calea Națională, din municipiul Botoșani, a acroșat un autoturism care era parcat pe marginea părții carosabile. Întrucât tânărul nu se exprima coerent, proprietarul autoturismului respectiv a solicitat intervenția polițiștilor. La sosirea forțelor de ordine, tânărul, de 35 de ani, a încercat să părăsească locul respectiv, însă a fost prins și imobilizat. Ulterior, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1, 58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult decât atât, acesta avea exercitarea dreptului de a conduce autoturisme, suspendată, din anul 2022. Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor menționate mai sus.

Bărbat ridicat de polițiști

La data de 20 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au identificat un tânăr, de 24 de ani, din comuna Todireni, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Ploiești, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Acesta a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, violare de domiciliu și conducere fără permis.

Tânărul a fost depistat în localitatea de domiciliu, fiind reținut și ulterior escortat către Penitenciarul Botoșani, în vederea încarcerării.

Pirat auto sancționat

La data de 22 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe strada Dimitrie Pompeiu, din municipiul Dorohoi, un autoturism, condus de un bărbat de 50 de ani, din comuna Hilișeu Horia. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta patru persoane,  în regim taxi, fără a fi autorizat în acest sens. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, totodată fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului.

Bărbat depistat conducând fără drept

La data de 20 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au oprit pentru control,  pe strada 1 Decembrie, din orașul Săveni, un autoturism, condus de un bărbat, de 48 de ani, din Italia.

La solicitarea polițiștilor, bărbatul a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile italiene, însă în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu are dreptul de a conduce nicio categorie de autovehicule.  În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis, fals în înscrisuri și uz de fals.

Acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere

La  data de 20 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu cei din cadrul subunităților de poliție, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare viteza excesivă.

Activitățile s-au desfășurat pe raza întregului județ, în intervalul orar 15:00-21:00, prilej cu care au fost controlate peste 130 de autovehicule. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 50.000 de lei și au fost reținute 14 permise de conducere. Dintre sancțiuni, 70 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
20.7 ° C
21.1 °
19.9 °
36 %
3.3kmh
36 %
vin
20 °
sâm
18 °
Dum
17 °
lun
17 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru încurajarea sportului se semnalizează clar că există și surse alternative de apă.

EDITORIAL

Analizând toate trăsăturile și caracteristicile cu care oamenii au fost înzestrați de către Divinitate, constatăm lesne o corespondență clară cu lumea animalelor în ceea...

EPIGRAMA ZILEI

Elena ce mișca partide În cazul lui, și-a schimbat genul Că altfel, nu-l putea ucide; Deci asasin a fost ... elenul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...