luni, mai 20, 2024
AcasăEditorialLa treabă, domnilor inventatori! - Dumitru MONACU, scriitor

La treabă, domnilor inventatori! – Dumitru MONACU, scriitor

Analizând toate trăsăturile și caracteristicile cu care oamenii au fost înzestrați de către Divinitate, constatăm lesne o corespondență clară cu lumea animalelor în ceea ce privește nevoile primare, și anume: hrană, apă, adăpost, odihnă și sex. Toate aceste nevoi primare constituie adeseori izvoare de conflicte între exemplare, fie ei oameni, fie animale. Cât privește ultima dintre ele, adică sexul, reprezintă fără doar și poate sursa unora dintre cele mai mari atrocități, dacă e să contabilizăm motivele pentru care și oameni și animale se luptă, se ucid sau se urăsc de moarte.

Iar pentru a-i deosebi pe oameni de animale, Dumnezeu le-a mai dat, pe lângă necesitatea sau dorința de sex, și miracolul numit dragoste, care împodobește împreunarea (și) întru perpetuarea speciei. Multă lume confundă voit sau nu, noțiunile de sex și dragoste, noțiuni care oricât le-ar vrea unii omogenizate, nu prea se poate, întrucât nu poți să nu faci distincție între trup și suflet. Diferența între a face dragoste și a face sex este exact ca diferența dintre pomul de Crăciun frumos ornat și bradul verde din munte. Ceea ce au în comun cele două noțiuni, adică sex și dragoste, se numește simplu, atracție. Trupească sau sufletească. Ei bine, această atracție se reflectă în cuplu sub trei forme: prin consimțire bilaterală, prin obligație unilaterală sau prin forțare, la fel, unilaterală. Dacă despre primele două forme nu prea este nimic de comentat, despre a treia se pot face aprecieri care, tipărite, ar umple biblioteci întregi.

Satisfacerea atracției prin forțare se numește viol și este specifică, în exclusivitate, oamenilor. Nu ai să vezi în regnul animal o capră, o găină, o ursoaică sau știu eu ce altă femelă că este posedată forțat de mascul. Ba dimpotrivă, în lumea animalelor, de regulă femela își selectează masculul, fapt care scoate din discuție, posibilitatea împreunării forțate. În … regnul uman, violul este aproape la ordinea zilei. Conform statisticilor, nu există zi lăsată de la Dumnezeu în care o femeie să nu fie agresată sexual sau violată. La serviciu, pe stradă, sau chiar în casa lor, femeile devin ținte sexuale ale unora care au creierul sub forma a două biluțe așezate cam cu un metru mai jos de zona craniană. Unul dintre acești indivizi la care erecția judecății nu a prea a funcționat este fostul edil al comunei Viișoara. Individul, probabil încă sub influența fumurilor de vechil al localității, a nenorocit o tânără de 16 ani, ademenind-o și violând-o acasă la el.

Așa cum era și normal, cazul a fost preluat și instrumentat de către autorități, care au dispus arestarea lui pentru o perioadă de treizeci de zile. Privit în oglindă, un alt scandal sexual derulat în urmă cu vreo lună în județul Mureș, unde primarul a fost surprins în mașină parcată în câmp cu contabila primăriei despuiată de toate … conturile, nu mai pare atât de grav și antisocial, întrucât femeia respectivă nu a fost probabil nici constrânsă și nici forțată să-i facă primarului contabilitatea … primară! A mers de bunăvoie și gata! Ce, nu au mai fost depistați în mașina instituției, pe străzi lăturalnice și alți primărași cu ale lor iubite? Știm bine că da! Dar nu acest tip de relații stă la baza expunerii de azi ci, așa cum am spus, masculii care sub o formă sau alta forțează femeile în a-i bucura în anumite momente. Bineînțeles că termenul folosit („bucura”) se potrivește ca nuca în perete, întrucât, ca bărbat, nu am nici cea mai vagă idee cum s-ar putea bucura un individ în timp ce femeia de sub el plânge, urlă și se zbate.

Probabil primarul iubăreț era obișnuit ca în politică, unde o grămadă de femei pentru a ajunge pe funcții nevisate, nu se opun nici cât negru sub unghie atunci când sunt împinse pe spate. În aceste condiții, e limpede că în mintea agresorului sexual se înfiripează ideea că „atracția” care îi iese în cale abia așteaptă să-i fie … brad de munte, asta ca să folosesc termenul de comparație dintre dragoste și sex. De regulă, violatorii, atunci când sunt dovediți, primesc ani buni de închisoare. Din păcate, o mulțime dintre ei nu sunt nici reclamați, nici popularizați (de rușine, din cauza oprobiului opiniei publice, ș. a.) și drept urmare rămân nepedepsiți. Iar cei care sunt ascunși, după ce ies, sunt lăsați liberi ca păsările cerului, spre groaza, uimirea și indignarea victimelor.

Din aceste motive, poate ar fi benefică aplicarea unei metode folosite în cazul agresorilor cărora li se prinde o brățară pe mână și astfel, sunt monitorizați 24 din 24 de ore. În cazul agresorilor sexuali, oare nu li s-ar putea fixa pe mădular un inel elastic cu niște senzori un pic mai jos, care atunci când  este forțat să-i producă amorezului senzația unui șut în … familie? Spun asta întrucât, la câte văd că se inventează în ziua de azi, așa ceva ar fi floare la ureche. Sau floare la … bijuterii! Despre utilitate, ce să mai zic? Așadar, treabă, domnilor inventatori!

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer fragmentat
23.7 ° C
26 °
23.6 °
49 %
6.7kmh
74 %
lun
24 °
mar
23 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar te poți certa cu polițistul că mașina ta nu e parcată pe trecerea de pietoni.

EDITORIAL

Dacă în primii zece ani de după Revoluție presa a fost unul dintre principalele motoare ale profundelor schimbări sociale din România, de la o...

EPIGRAMA ZILEI

La Eforie, pe nisip, O tânără umbla în slip Și zău, intrat-am la idei, Văzând că ... nu-i al ei!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...