spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTSute de tineri și-au căutat o slujbă la Bursa locurilor de muncă...

Sute de tineri și-au căutat o slujbă la Bursa locurilor de muncă (video)

Astăzi, aproximativ 200 de tineri care se află în căutarea unui loc de muncă au participat la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă (AJOFM) Botoșani.

Evenimentul se înscrie în tradiţia activităților implementate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și reprezintă un prilej de promovare a ofertei de locuri de muncă pusă la dispoziție de agenții economici, o posibilitate concretă de a realiza o interacțiune directă cu absolvenții aflați în căutarea unui loc de muncă și selectarea persoanelor care corespund cerințelor angajatorilor.

Tinerii au venit, încă de la primele ore ale dimineții, entuziaști și plini de optimism în ceea ce privește găsirea locului potrivit de muncă.

,,Fiind de la profil tehnologic și neștiind ce să fac mai departe sau confruntându-mă cu miile de oportunități, cred că am avut ocazia de a vedea aici aceste meserii și de a experimenta câteva oportunități care ar putea fi în viitor. Mi-ar plăcea să urmez o facultate, ori ceva pe bază de afaceri, ori la celălalt pol, Litere”, a spus o tânără botoșăneancă.

,,Momentan sunt în căutarea unui scop”

Pretențiile de la un loc de muncă au fost cam aceleași pentru majoritatea tinerilor prezenți la eveniment. Ei își doresc un venit suficient de bun pentru a reuși să ducă o viață confortabilă, locul de muncă ar trebui să fie și o sursă de fericire și împlinire. Totodată, își doresc de la slujba aleasă și o posibilitate de ascensiune în carieră.

Întrebată ce așteptări are de la un loc de muncă, o tânără a spus că ar vrea ,,în primul rând, să îmi ofere sursa de venit necesară, să îmi ofere fericire, să știu că am tras tare să ajung acolo unde sunt și sunt într-un loc unde îmi doresc. Am pus ochii pe foarte multe locuri, sunt o persoană care încearcă puțin din toate pentru a ști clar ce vreau să urmez. Momentan sunt în căutarea unui scop și sper să îl îndeplinesc cât de curând”.

Sute de slujbe disponibile

Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru absolvenţi, nefiind excluse alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea în timpul cel mai scurt.

În cadrul evenimentului de astăzi au fost puse la bătaie 376 locuri de muncă. Din numărul total de locuri de muncă vacante, 358 au fost pentru absolvenți cu studii medii, iar 18
sunt adresate celor cu studii superioare.

,,Să nu ratați această oportunitate de a vă construi viitorul”

Alături de sutele de tineri care sunt în căutarea unui loc de muncă și de agenții economici care au venit să își prezinte oferta, la Sala Polivalentă ,,Elisabeta Lipă” au fost și oficialitățile județului. Prefectul Sorin Cornilă, Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean, inspectorul școlar general al ISJ Botoșani, Bogdan Suruciuc, deputatul Costel Șoptică, senatorul Vasile Cristian Achiței și secretarul de stat, Eduard Mititelu.

,,Evenimentul de astăzi, Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenți și tineri reprezintă pentru voi o oportunitate de carieră, o oportunitate și pentru angajatori pentru a-și ocupa locurile disponibile. Este important să alegeți bine, să vă informați și, zic eu, să nu ratați această oportunitate de a vă construi viitorul! Vă doresc succes și vouă și angajatorilor”, a spus prefectul Sorin Cornilă.

Zeci de absolvenți încadrați direct

Numărul total al persoanelor participante a fost de 227 persoane din care 197 absolvenți
și 30 elevi din clasele terminale din cadrul Liceului “Regina Maria” din Municipiul Dorohoi, iar numărul total locuri de muncă puse la dispoziție de cei 27 agenți economici prezenți a fost de 376. Dialogul direct dintre cerere și ofertă pe piața muncii a avut ca rezultat selectarea în vederea ocupării unui număr total de 53 absolvenți care vor participa în perioada imediat următoare la probe de lucru la sediul angajatorilor și încadrarea pe loc a
22 absolvenți.

,,Considerăm că obiectivul principal al aceste acțiuni și-a atins scopul în sensul că s-a facilitat contactul direct dintre angajatori și viitorii angajați, dialog soldat cu încheierea contractelor de muncă și selecții pentru participare la probe de lucru precum și facilitarea unui canal de comunicare între reprezentanții instituțiile publice de apărare și ordine publică care să conducă la stabilirea unui traseu educațional și profesional”, a spus Anca Apăvăloaie, director executiv al AJOFM Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
22.1 °
44 %
3.9kmh
98 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...