vineri, mai 17, 2024
AcasăLocal BTBombe cu ceas scoase din trafic de poliţişti

Bombe cu ceas scoase din trafic de poliţişti

Şoferi drogaţi, băuţi sau fără permis au fost depitaţi în trafic de poliţiştii de la Rutieră într-un interval de câteva zile.

Acțiunile polițiștilor, deși tot mai dese, par să nu mai sperie pe nimeni. Tot mai mulți șoferi sunt depistați în trafic cu abateri grave de la conduită. Polițiștii spun că pericolul pe care aceștia îl reprezintă pe șosele este unul uriaș.

Pe 27 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională, un autoturism condus de un tânăr, de 34 de ani, din municipiul Botoșani. În urma testării conducătorului auto cu aparatul Drugtest, a reieșit prezența substanțelor psihoactive în organism.

”Precizăm faptul că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, tânărul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilrii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză a fost întosmit dosar penal sub aspectul comiterrii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive”, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Dosar penal pentru un șofer drogat

Un alt botoșănean s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins drogat la volan, o zi mai târziu. Polițiștii din cadrul poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe strada Tudor Vladimirescu, un autoturism condus de un tânăr, de 21 de ani, din comuna Mihai Eminescu. Pentru că acesta avea un comportament ciudat, polițiștii l-au testat cu aparatul Drugtest, care a indicat consumul de droguri. ”Precizăm faptul că cei cele două teste nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, tinerii fiind conduși la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilrii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.
În cauză au fost întosmite dosare penale sub aspectul comiterrii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Șofer aproape de alcoolemie

Inconștiența unora nu ține însă doar de consumul de droguri la volan. La data de 27 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din aceeași localitate.
În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autoturisme, ca urmare a comiterii unei alte infracțiuni la regimul rutier.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Două zile mai târziu alți doi șoferi au fost prinși la volan băuți și s-au ales cu dosare penale. Duminică, 29 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi au oprit pentru control, pe un drum comunal, din comuna Văculești, un autoturism, condus de un tânăr, de 26 de ani, din aceeași localitate.
În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Dimăcheni, un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din aceeași localitate.
În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, a transmis reprezentantul IPJ.

La plimbare cu permisul suspendat

Un alt botoșănean a urcat la volan, deși avea permisul suspendat. S-a întâmplat pe 29 octombrie 2023, când polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ibănești au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Ibănești, un bărbat, de 37 de ani, din aceeași localitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10 ° C
10.6 °
9.3 °
82 %
1.6kmh
39 %
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °
mar
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...