duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocal BTPoliţişti anchetaţi disciplinar după ce au lăsat ore întregi un mort nesupravegheat (video)

Poliţişti anchetaţi disciplinar după ce au lăsat ore întregi un mort nesupravegheat (video)

Anchetă de amploare în Poliţie. Un şef de serviciu şi cinci subalterni sunt anchetaţi disciplinar după ce au lăsat nesupravegheat, timp de câteva ore, trupul neînsufleţit al unei femei. Aceasta şi-a pierdut viaţa chiar în timp ce se afla la un priveghi.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Potrivit procedurilor astfel de cazuri sunt considerate morţi suspecte. Din acest motiv, trupul neînsufleţit trebuie supravegheat permanent până la sosirea celor de la Medicina Legală.

Incidentul de la care a pornit totul a avut loc în weekend, în comuna Hlipiceni, la priveghiul unei bătrâne. Potrivit martorilor, o femeie de 48 de ani, ar fi început la un moment dat să se simtă rău. „Era la priveghiul unei rude din partea soțului şi i s-a făcut rău. Persoanele de față au sunat la 112, ambulanța a ajuns într-un timp bun, dar cu toate încercările nu au reușit să o salveze”, a spus primarul comunei Hlipiceni, Gheorghe Luchian.

Potrivit celor de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Botoșani, după ce medicul a constatat decesul, a sunat la 112 și a cerut un echipaj de poliție. Așa cum cere procedura, fiind considerată o moarte suspectă, poliţiştii trebuiau să asigure zona. „La 18:27 s-a declarat decesul, după care s-au anunțat organele de poliție prin 112. Referitor la acest caz, colegii noștri au fost informați că cei de la IPJ o să mai întârzie din cauza unor cazuri pe care le aveau de rezolvat în zonă”, a precizat medicul primar Bogdan Ursu, directorul medical al SJA Botoșani.

Poliţiştii anchetaţi disciplinar riscă sancţiuni grave

Doar că nici după aproape două ore, echipajul de poliție nu ajunsese la fața locului. Asa că ambulanța a plecat la un alt caz medical. „În jur de 20:10, au plecat de acolo. Pe drum s-au întâlnit cu colegii de la poliție și le-au înmânat documentele, iar aceştia au plecat spre caz”, a mai spus reprezentantul SJA Botoșani.

După ce echipajul medical a plecat, trupul neînsufleţit al femeii care şi-a pierdut viaţa la priveghi a rămas sub supravegherea martorilor.

În cele din urmă, polițiștii ar fi ajuns şi ei la priveghi. Întârzierea s-ar fi produs, au explicat șefii polițiștilor, pentru că în zonă este un singur echipaj alocat pentru intervenţii. În acel moment acesta ar fi fost trimis la un caz de încălcare a unui ordin de protecție.

La scurt timp după incident, şefii IPJ au aflat despre acest caz şi a fost declanşată o anchetă internă. În urma acesteia au fost constatate abateri privind îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul agenților care ar fi trebuit să ajungă la intervenție. Prin urmare, acum, 6 polițiști ai Secției 3 de Poliție Rurală Botoșani, 5 subordonați și superiorul direct, sunt vizați de o cercetare disciplinară.

Polițiștii sunt cercetați pentru neglijenţă în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Acum aceştia riscă sancțiuni, de la mustrare scrisă – la destituirea din poliție. Surse din anchetă spun că întârzierea la intervenție s-ar fi produs pentru că apelul a venit în preajma schimbării de tură a polițiștilor, în jur de ora 19.00. Prin urmare, o echipă ar fi așteptat să preia cealaltă cazul. Acum, toți cei implicați sunt anchetați disciplinar.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
21.8 ° C
22.7 °
20 °
81 %
0.2kmh
100 %
Dum
25 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
31 °
joi
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...