spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTReproșuri politice după o interpelare referitoare la ghenele de gunoi (video)

Reproșuri politice după o interpelare referitoare la ghenele de gunoi (video)

Astăzi, în plenul Consiliului Local a izbucnit o discuție cu iz politic între doi consilieri, asta după ce a fost adusă în discuție igenizarea inadecvată a ghenelor de gunoi.

Astfel, consilierul Eugen Țurcanu a avut o interpelare referitoare la ghenele de gunoi insuficient curățate, doar că aceasta s-a finalizat cu reproșuri politice.

,,Acum a mai estompat vremea mirosul, vara este duhoare”

,,O altă interpelare pe care o am este legată de ghenele de gunoi, așa zisele ghene de gunoi, nu știu cum să spun, centre de colectare. Sunt sub orice critică, sunt vreo 80 sau 81 pe raza UAT, majoritatea au aceeași problemă, sunt colmatate de rigolile alea de captare, nici măcar nu s-a făcut efortul de a se suda înapoi niște grătare, nu se igenizează. Acum a mai estompat vremea mirosul, vara este duhoare”, a spus Eugen Țurcanu.

Acesta a acuzat autoritățile de lipsă de interes și chiar de pasarea responsabilității dintr-o parte în alta, susținând că igenizarea insuficientă a creat un mediu favorabil pentru înmulțirea șobolanilor.

,,Colcăie de șobolani majoritatea acestor ghene de gunoi, sub privirea pasivă a celor care ar trebui să se ocupe de ele. Urban Servul spune că nu sunt ale lor și nu e treaba lor, ne trimit la primărie. Eu sunt curios câte spălări ale rampelor s-au făcut în anul acesta, ba mai mult, câte spălări a tuturor tomberoanelor, pubelelor de acolo s-a făcu în acest an”, a adăugat Țurcanu.

,,A ajuns și Botoșaniul raiul șobolanilor”

Directorul de la Urban Serv, Gabriel Tanasă, i-a răspuns prompt că s-au efectuat cinci spălări în decursul anului, dar Țurcanu a conchis că ,,nu-i suficient” și ,,trebuie făcut deratizări în aceste ghene, deci sunt pline de guzgani, dar nu unul-doi, dedesubt cred că sunt galerii, cum trăiesc ei. Ar trebui sparte și reconstruite din nou, este o problemă, un flagel, dacă Parisul e plin de șobolani, a ajuns și Botoșaniul raiul șobolanilor. Încercați, vă rog, să rezolvați această problemă. Am să transmit electoratului dumneavoastră din zona unde locuiesc”.

,,Când erați dumneavoastră viceprimar cu scaun în fața primăriei”

În continuare, Tanasă l-a acuzat că nu vede schimbările din ultimii ani și că situația ar fi fost mult mai rea în timpul mandatului de viceprimar al celui care acuză societatea de lipsa de interes și implicare.

,,Domnule Țurcanu, lăsați declarațiile politice, vedeți și dumneavoastră schimbările care există, că nu mai avem acei munți pe care i-am avut odată, când erați dumneavoastră viceprimar cu scaun în fața primăriei”, a replicat Gabriel Tanasă.

,,Îngropăm două ghene de gunoi cu bani de la bugetul local”

Primarul Cosmin Andrei a răspuns interpelării lui Țurcanu spunând că deja s-au găsit soluții cu privirea la situația ghenelor de gunoi, urmând ca acestea să fie îngropate.

,,Ghenele de gunoi au fost curățate cum au spus colegii, au avut cinci campanii anul acesta, dacă sunt suficiente sau nu, trebui să discutăm, dar vă spun că, în acest moment, îngropăm două ghene de gunoi cu bani de la bugetul local, pe strada Transilvaniei și pe strada Ion Pillat, iar pe PNRR avem fonduri europene să îngropăm toate ghenele de gunoi din municipiul Botoșani”, a spus primarul municipiului.

Cosmin Andrei a mai adăugat că nu mai este cazul să se discute de rigole și curățarea acestora ,,dacă vor fi utilizate corespunzător aceste ghene. Cele două platforme sunt gata, așteptăm să se întărească betonul ca să punem autocolanta, pe Transilvaniei și pe Ion Pillat puteți vedea astăzi, la celelalte urmează licitație”.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
12.7 °
62 %
0.8kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...