duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocal BTTârgul de animale din Centrul Vechi este istorie (video)

Târgul de animale din Centrul Vechi este istorie (video)

Târgul de animale din Centru Vechi e istorie, la fel ca și oborul. Astăzi, în cadrul ședinței de Consiliu Local a fost adus în discuție oportunitățile pe care târgul le oferea, însă primarul a susținut că este nepotrivit din mai multe puncte de vedere.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Andrei Amos, unul dintre consilieri PNL, a ridicat problema dispariției târgului din Centrul Istoric al municipiului. Activitatea ce ar fi prilejui socializarea și susținerea agenților economici din zonă, potrivit acestuia.

„Era o oportunitate pentru botoșăneni și aceste ființe să socializeze, pentru copiii însoțiți de părinți să mângâie un iepuraș sau un cățel, pentru agenții economici din zonă să facă încasări în acea zi, poate s-a schimbat locația sau poate este un alt motiv”, a spus consilierul Andrei Amos.

,,Au fost acolo și au încercat să facă ordine”

Primarul Cosmin Andrei a vorbit despre intervenția Poliției Locale pentru a face ,,ordine” chiar cu o duminică în urmă și a justificat această acțiune prin prisma faptului că ,,la Botoșani nu avem autorizat un târg de animale, am primit și eu solicitări, știam că voi primi, după ce am transmis Poliției Locale, și domnului viceprimar s-a implicat în această direcție. Domnul Toma, cel care coordonează Poliția Locală, a avut dialog și duminica trecută cred că au fost acolo și au încercat să facă ordine”.

Mai multe ONG-uri au sesizat conducerea municipiului că după fiecare zi de târg apar animale abandonate la ghenele de gunoi, respectiv cele care nu sunt vândute și pe care proprietarii nu se mai obosesc să le ia acasă.

,,Și atunci aceste verificări sunt normale și nu este corect ca în centrul orașului să avem un comerț din acesta care nu mai este civilizat și de actualitate, avem magazine specializate în municipiul Botoșani, sunt carnete de pedigree, sunt verificați cei care vând”, a adăugat edilul.

,,Trebuie să avem un comerț civilizat”

Totodată, Cosmin Andrei a vorbit despre comerțul civilizat și despre nepotrivirea târgului  Centrul Istoric al Botoșaniului.

„Cei care vând acolo găini legate de picior, nu cred că trebuie să o facă în Centrul Istoric, în anul 2023, adică trebuie să avem un comerț civilizat. La Botoșani nu mai avem târg de animale pentru că este municipiu reședință de județ. Poate în comune se mai pretează, este normal să se întâmple acest lucru, dar nu cred că în Centrul Istoric ar trebui să mai vindem iepuri, câini și așa mai departe, chiar dacă sunt frumoase și vine părintele cu copilul. Poate merge la un magazin civilizat”, a spus primarul.

A fost propus Oborul ca o soluție pentru mutarea târgului din Centrul Vechi, doar că și acesta a fost desființat pentru a se construi locuințe pentru tineri.

,,Am desființat Oborul, vrem să facem locuințe pentru tineri și creșă, nu cred că mai era potrivit nici la Obor, nu știu cine venea să îți cumpere vacă de la Obor”, a transmis edilul.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
21.8 ° C
22.7 °
20 °
81 %
0.2kmh
100 %
Dum
25 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
31 °
joi
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...