spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTAviz favorabil pentru preluarea fostului Cinematograf Luceafărul (video)

Aviz favorabil pentru preluarea fostului Cinematograf Luceafărul (video)

În ședința de marți, Consiliul Local (CL) a dat avizul favorabil pentru un proiect prin care municipalitatea ar urma să preia în proprietate fostul Cinematograf Luceafărul, situat în Centrul Istoric al orașului.

După două respingeri, proiectul de lege a fost repus pe ordinea de zi și a primit aviz favorabil. Asta deoarece doi dintre consilierii liberali au făcut diferența, dacă în celelalte ședințe toți liberalii s-au împotrivit sau s-au abținut în bloc, de această dată Paul Octav și Marcel Maxim au votat pentru.

Înainte de vot, primarul Cosmin Andrei a cerut aviz favorabil de la consilieri și a prezentat oportunitățile de reabilitare, dar și o soluție pentru Mariana Matei, administratorul companiei Cozonacul Domnesc care își are laboratorul în incinta spațiului de la fostul cinema și cu care s-a iscat o adevărată dispută în plenul CL de la finalul lunii septembrie.

„Vă rog frumos să votați acest proiect pentru a reabilita Centrul Istoric și de a integra această clădire în toate activitățile care vor fi desfășurate acolo. Am avut o discuție și cu doamna care stă acolo în chirie, este foarte supărată că va fi dată afară. Și i-am zis că putem veni în fața consilierilor să propunem să mai stea o perioadă, cel puțin 5 ani de zile, dar noi să fim proprietari pe această clădire, să o reabilităm. Sunt nenumărate proiecte și oportunități de reabilitare a clădirilor chiar în acest moment”, a spus primarul Cosmin Andrei.

„Să nu vină un agent economic care poate să dărâme acea clădire, să facă un bloc”

Cosmin Andrei a expus pericolul în care s-ar afla imobilul dacă ar ajunge pe mâna unui privat și inferioritatea pe care o are primăria de cele mai multe ori când vine vorba de prețuri de achiziție și proceduri, situația fostului cinema fiind favorabilă Municipalității.

Edilul continuat spunând că își dorește să ,,putem dispune de clădirea acesta, să o închiriem cum dorim noi, reprezentanții comunității, să o putem reabilita și să nu vină un agent economic care poate să dărâme acea clădire, să facă un bloc, lucru care se întâmplă astăzi în municipiul Botoșani, în diverse cartiere pentru că noi, în general, suntem ultimii care achiziționăm terenuri pentru parcări, locuri de joacă sau alte proiecte ale primăriei. Lupta aceasta este inegală cu privații și o știți foarte bine, suntem constrânși de prețul de achiziție al terenului, de proceduri, de drepturi de preemțiune”.

După multe asigurări că se va găsi o soluție și pentru afacerea din incinta imobilului și invocarea generațiilor viitoare care ar trebui să se bucure de acel spațiu exact prin prisma destinației pentru care a fost creat, proiectul a întrunit voturile necesare, iar primăria, prin dreptul de preempțiune, poate începe procedurile pentru preluarea Cinematografului Luceafărul.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
18.4 ° C
19.2 °
16.6 °
56 %
1.8kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...