joi, mai 16, 2024
AcasăLocal BTLUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Zeci de intervenții ale polițiștilor, în urma apelurilor la 112

În ultimele 24 de ore, pe raza întregului județ, polițiștii botoșăneni au organizat două acțiuni punctuale pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea accidentelor rutiere și au intervenit la 55 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112. Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 168 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 120.000 de lei și au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 13 permise de conducere și au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

Amendat cu 20.000 de lei și lăsat fără mașină, din cauza țigărilor de contrabandă

La data de 31 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au oprit în trafic, pe strada Săvenilor din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din municipiu. În urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului au fost identificate aproximativ 100 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova, pentru care bărbatul respectiv nu deținea documente legale. Botoșăneanul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind Codul fiscal, iar cantitatea de țigarete și autoturismul în care au fost identificate au fost supuse confiscării.

Bărbat sancționat pentru transport neautorizat de persoane

La data de 31 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională, un autoturism condus de un bărbat din orașul Bucecea. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta mai multe persoane, în regim taxi, fără a fi autorizat în acest sens. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, fiind dispusă și suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului.

Acțiune a polițiștilor din Dorohoi

La data de 31 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, nr.5 Mihăileni și nr. 6 Pomârla au acționat pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță rutieră și pentru prevenirea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare viteza excesivă. Astfel, au fost legitimate peste 90 de persoane și au fost controlate 87 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 9.000 de lei. În cadrul activităților desfășurate, pe arterele rutiere în care s-a acționat, nu au fost depistați conducători auto care să încalce limita legală de viteză. De asemenea, au fost efectuate 24 de testări cu aparatul etilotest, fără a fi depistați conducători auto sub influența băuturilor alcoolice.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
8.6 ° C
8.6 °
6.6 °
75 %
0.8kmh
4 %
joi
17 °
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...