spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTAltar înlocuit cu puşcăria. O femeie şi-a ucis viitorul soţ sub ochii...

Altar înlocuit cu puşcăria. O femeie şi-a ucis viitorul soţ sub ochii autorităţilor care îi monitorizau (video)

În loc să meargă la altar alături de iubit, o femeie de 40 de ani şi-ar fi omorât cu cuţitul viitorul soţ, de faţă cu fiica lui de 10 ani. Apoi, ca să scape, le-a spus polițiștilor că s-a sinucis, pentru că era depresiv. Medicii legişti au stabilit însă că bărbatul din Răuseni, județul Botoșani, nu putea să îşi provoace singur rănile.

Tragedia putea fi evitată, însă autorităţile nu au făcut nimic. Asta deşi familia era monitorizată de mult timp din cauza violenţelor şi a consumului excesiv de alcool.

! Atenţie, urmează informaţii cu un puternic impact emoţional.

Scenele îngrozitoare s-au petrecut în casa în care cei doi parteneri locuiau alături de fiica din prima căsătorie a bărbatului, o copilă minoră. Într-un moment de furie, susţin anchetatorii, botoşăneanca şi-a atacat cu un cuţit iubitul cu care urma să se căsătorească. Victima a fost luată prin surprindere de femeie şi nu a mai apucat să se apere. Rana, din zona gâtului, i-a fost fatală.

Ulterior, fără vreo urmă de remuşcare, femeia a sunat la 112, dar nu ca să-şi recunoască fapta, ci ca să anunţe o sinucidere. ”Nu ştiu ce s-a întâmplat. De multe ori plângea, îşi punea muzică de jale. El de o săptămână şi ceva zicea că este în depresie”, spunea iniţial femeia.

Ca să fie convingătoare, aceasta a venit şi cu o poveste în jurul morţii bărbatului. Una dintre fiicele ei a avut inspiraţia şi a înregistrat conversaţia la doar câteva zeci de minute după incidentul şocant.

”Am udat un prosop, i-am dat cu apă pe la gură. Am încercat să îl ridic, a leşinat dintr-o dată. A stat la bucătărie. A zis că îşi pune o gură de rachiu. L-am găsit lat. Era băut. Pe jos sânge. Am pus mâna pe el, i-am luat cuţitul de lângă mâna lui. A început să se învineţească şi am vrut să îi pun o pernă sub el. Nu ne-am certat deloc. Pe cuvântul meu dacă m-am certat cu el azi”, a mai povestit femeia.

Recunoaşte, că faci ani grei!”

Una dintre fetele femeii nu părea, însă, convinsă de explicaţiile femeii şi i-a spus acesteia ce simţea chiar în acea seară. „E greu de crezut, matale l-ai împins şi din căruţă, i-au dat şi cu cana în cap. Tata nu a făcut niciodată o treabă ca asta. Nici măcar să se taie la mâini. De ce acum? Oricum dacă e vina matale o să te găsească”, a spus fata bărbatului.

Mama femeii a bănuit şi ea ce s-a întâmplat şi chiar a fost cea care a convins-o, ulterior, pe femeie, să mărturisească oroarea. „Eu cred că ea e vinovată. E fata mea, dar altcineva în ogradă nu a intrat! I-am zis: Recunoaşte, că faci ani grei!”, a spus mama.

Deşi iniţial femeia a spus că nu s-a certat cu bărbatul în ziua fatidică, vecinii spun că din casa celor doi se auzea scandal. După anunţul decesului, o altă fiică a bărbatului a confruntat-o pe principala suspectă.

”Din câte am înţeles de la fostul ei soţ, mi-a spus că i-a băgat cuţitul în piept.. M-a sunat ea, mi-a spus că tata s-a înţepat puţin la gât. Nu m-am panicat. Prima dată a spus că l-a găsit lat la bucătărie, apoi că l-a găsit în cameră”, spune și Denisa, fiica victimei.

Se ameninţau unul pe altul”

Relaţia dintre victimă şi femeie ar fi fost presărată cu scandaluri, iar multe dintre certuri s-ar fi terminat cu violenţă, recunosc asistenţii sociali din comună. ”Era în atenţia noastră. Mergeam în vizită, îi găseam relativ bine. Din discuţiile avute cu vecinii, se consuma mult alcool. Mai erau şi certuri, discuţii aprinse. Se ameninţau unul pe altul”, a relatat Elena Motric, asistent social.

Cu toate acestea, autorităţile locale nu au luat nicio măsură. Cei doi se ştiau din tinereţe, când au avut o relaţie, dar fiecare a mers pe drumul său în viaţă. Au reluat legătura în urmă cu trei ani, după ce bărbatul a rămas văduv şi cu patru copii în grijă. Femeia, căsătorită la vremea respectivă şi mamă a patru copii, a divorţat şi s-a mutat acasă la victimă. Fiica de 10 ani a bărbatului este acum în grija unei surori. Femeia este în arest pentru următoarele 30 de zile.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.8 ° C
16.6 °
15.6 °
79 %
1.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...