spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTTumoră descoperită după o căzătură de pe casă

Tumoră descoperită după o căzătură de pe casă

Un accident l-a făcut să se nască a doua oară. Asta i s-a întâmplat unui botoşănean care a ajuns la spital în stare gravă, în urma unei căderi de la înălţime şi a descoperit că are o tumoră.

În vârstă de 43 de ani, bărbatul a ajuns la Urgențe cu o ambulanţă după ce a căzut de pe acoperişul unei case, de la aproximativ şapte metri. Deşi era în stare gravă, din cauza multiplelor leziuni, bărbatul avea să primească o veste şi mai gravă de la medicii chirurgi.

Iniţial, acesta a fost dus de un echipaj SMURD la spital cu amnezie, din cauza traumatismului cranian suferit. În urma unor examinări la nivelul zonelor traumatizate s-au evidenţiat mai multe leziuni şi fracturi la nivelul craniului, oaselor feţei şi maxilarului, precum şi la plămâni, abdomen şi bazin. Pentru că medicii de la Iaşi au decis că leziunile pot fi tratate şi la Botoșani, acesta a fost internat în secția de Chirurgie Generală.

„Pacientul avea o tumoră la nivelul splinei, de care nu ştia”

Starea bărbatului continua, însă, să se înrăutăţească, motiv pentru care medicul chirurg de gardă a decis să intre cu pacientul direct în sala de operații. Atunci medicii au descoperit că bărbatul avea o tumoră.

„Starea generală a pacientului se agrava în continuare, motiv pentru care s-a decis intervenția chirurgicală, practicându-se laparotomie exploratorie. În urma acestei intervenţii s-a evidențiat hemoperitoneu mediu printr-o tumoră splenică ruptă. Practic pacientul avea o tumoră la nivelul splinei, de care nu ştia”, a explicat medicul primar Isabela Afrăsânei, din cadrul Secţiei Chirurgie Generală a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Potrivit chirurgului, s-a luat decizia ca bărbatul să fie imediat operat. Hemoragia cauzată de ruptura tumorii îi punea viaţa într-un pericol imediat. „A fost efectuată splenectomie, lavaj și drenaj peritoneal multiplu. În prezent pacientul este bine, stabil şi sub tratament şi supraveghere”, a mai spus medicul chirurg Isabela Afrăsânei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
12.7 ° C
12.7 °
8.8 °
77 %
1.4kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...