spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTControverse în instanță. Polițist de frontieră condamnat la închisoare cu suspendare în...

Controverse în instanță. Polițist de frontieră condamnat la închisoare cu suspendare în ciuda acuzațiilor grave

Decizie controversată a instanțelor de judecată, după ce un polițist de frontieră acuzat că ar fi profitat sexual de o minoră a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere.

Sentința definitivă a venit joi, pe 9 noiembrie a.c., în urma unei decizii a Curții de Apel Suceava. Acuzat de act sexual cu un minor în formă continuată și șantaj, el a scăpat de un al treilea capăt de acuzare – violarea vieții private – după ce victima și-a retras plângerea.

Minoră şantajată pentru continuarea relaţiei

Scandalul a izbucnit în primăvara anului 2022, când s-a aflat că polițistul de frontieră în vârstă de 47 de ani, Cristian P. avea o relație cu o minoră. Mai mult, la refuzul tinerei de a continua relația, acesta a recurs la amenințări și șantaj. Ancheta procurorilor a scos la iveală detalii șocante, inclusiv 37 de raporturi sexuale și acte sexuale orale între aprilie 2018 și noiembrie 2019. În plus, polițistul de frontieră a fost acuzat și de șantaj, comis în perioada iunie 2020 – 31 martie 2022, adică timp de aproape doi ani.

Trimis în judecată, Cristian P. a fost găsit vinovat și condamnat, dar la o pedeapsă aproape simbolică – doi ani și patru luni închisoare pentru abuzul sexual și doi ani pentru șantaj. Cu o pedeapsă rezultantă de trei ani, instanța a decis suspendarea executării, sub supraveghere. Pe lângă pedeapsa principală, polițistul de frontieră va fi supus unor măsuri stricte de supraveghere timp de trei ani, inclusiv prezentarea la Serviciul de Probațiune Botoșani, notificarea schimbărilor de locuință și a locului de muncă, dar și participarea la un program de reintegrare socială. O muncă neremunerată în folosul comunității este, de asemenea, obligatorie pentru o perioadă de 70 de zile.

Totodată, instanța a impus și o pedeapsă complementară, interzicându-i lui Cristian P. să ocupe orice funcție publică sau să exercite profesia de agent de poliție timp de trei ani. Orice încălcare a măsurilor de supraveghere ar putea duce la executarea pedepsei în detenție.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8.7 ° C
12.7 °
7.8 °
70 %
2.4kmh
23 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
24 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...