spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTLibertate pentru criminali. Povestea uluitoare a unui botoșănean condamnat pentru omor care...

Libertate pentru criminali. Povestea uluitoare a unui botoșănean condamnat pentru omor care se bucură de libertate

Pe lista celor peste 2.600 de infractorilor dați în urmărire generală de Poliția Română se află și 30 de persoane condamnate pentru omor. Printre acestea din urmă figurează și un botoșănean.

Florin Stănescu, un bărbat de 53 de ani cu dublă cetățenie, română și franceză, a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare în urmă cu mai bine de cinci ani, însă până în prezent nu se știe exact situația lui.

Pe 30 aprilie 2016, în ajunul Sărbătorilor Pascale, Stănescu s-a implicat într-un accident tragic care a dus la moartea unei tinere de 20 de ani. Împreună cu prietenul său, Emil Bujor, cei doi au decis să-și testeze mașinile de lux, Audi-urile, într-o cursă ilegală pe străzile din Darabani. Cu o viteză uluitoare de 150 km/h, au ocupat ambele benzi, ignorând pericolul și consecințele.

Cursa lor nebună a fost întreruptă brusc de apariția unei căruțe și a unei alte mașini pe traseu. În urma coliziunii frontale, șoferița mașinii lovite a pierit, iar fratele acesteia, de 13 ani, a fost grav rănit. Totodată, cei trei bărbați aflați în căruță au suferit răni serioase.

Ambii șoferi, Stănescu și Emil Bujor, au fost reținuți și ulterior acuzați de omor, tentativă de omor, conducere sub influența alcoolului și împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice. Cu o alcoolemie de peste 1 g ‰, au stat în arest preventiv până pe 29 iulie 2016, când Curtea de Apel Suceava i-a plasat sub control judiciar. Doar că, în octombrie 2017, Tribunalul Botoșani a dispus ridicarea controlului judiciar, apreciind că această măsură „nu se mai justifică din punct de vedere procedural”.

Cu toate acestea, în aprilie 2018, Curtea de Apel Suceava a majorat pedepsele celor doi la 8 ani și 7 luni de închisoare. Speculând că măsura controlului judiciar nu mai era valabilă, înainte de pronunțarea verdictului final, Florin Stănescu a dispărut din țară. Acum, Poliția Română continuă să îl caute, botoșăneanul figurând pe lista persoanelor date în urmărire generală.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
22.1 °
44 %
3.9kmh
98 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...