spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocalPoliția și Inspectoratul Școlar își unesc forțele pentru prevenirea violenței și consumului...

Poliția și Inspectoratul Școlar își unesc forțele pentru prevenirea violenței și consumului de droguri în școli

De la începutul noului an școlar, Biroul Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani a desfășurat activități preventive și educative menite să asigure un mediu școlar sigur și să preîntâmpine orice formă de violență sau consum de substanțe psihoactive printre elevi.

Cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, aceste inițiative au adunat peste 6.500 de elevi din întreg județul.

Discuții cu elevii

Polițiștii specializați în Siguranța Școlară au mers în mai multe unități de învățământ, atât în mediul urban, cât și în cel rural. Cu o abordare adaptată categoriilor de vârstă, aceștia au discutat cu elevii despre implicațiile legale ale comportamentului violent, instrumentele non-violente de soluționare a conflictelor și reacțiile adecvate în fața manifestărilor agresive ale altor persoane.

Tematica activităților a inclus, de asemenea, informații esențiale legate de consumul de droguri, punând accentul pe riscurile implicate, atât din perspectiva săvârșirii de fapte penale, cât și din cea a riscului victimizării. Subiecte precum răspunderea contravențională și penală a minorilor, portul ilegal de obiecte periculoase, prevenirea victimizării prin traficarea persoanelor sau fenomenul de cyberbullying au fost, de asemenea, dezvoltate în cadrul acestor întâlniri.

În perioada octombrie-noiembrie, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, polițiștii au organizat întâlniri cu părinții elevilor din unitățile de învățământ liceal din municipiul Botoșani. Aceste sesiuni au adunat peste 700 de participanți, reprezentanți ai părinților din toate clasele, având ca scop principal prezentarea informațiilor esențiale despre prevenirea consumului de droguri în rândul minorilor și soluțiile ce pot fi adoptate în mediul familial în cazul apariției unor astfel de situații.

Tematica a fost expusă de către specialiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară, Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoșani și Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani.

„Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară vor continua activitățile de acest fel pe întreg parcursul anului școlar 2023 – 2024, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și al celorlalți parteneri instituționali cu responsabilități în ceea ce privește asigurarea unui climat de siguranță în mediul școlar”, se menționează într-un comunicat de presă emis astăzi de IPJ Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
15.5 °
56 %
0.5kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...