De la începutul noului an școlar, Biroul Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani a desfășurat activități preventive și educative menite să asigure un mediu școlar sigur și să preîntâmpine orice formă de violență sau consum de substanțe psihoactive printre elevi.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, aceste inițiative au adunat peste 6.500 de elevi din întreg județul.
Discuții cu elevii
Polițiștii specializați în Siguranța Școlară au mers în mai multe unități de învățământ, atât în mediul urban, cât și în cel rural. Cu o abordare adaptată categoriilor de vârstă, aceștia au discutat cu elevii despre implicațiile legale ale comportamentului violent, instrumentele non-violente de soluționare a conflictelor și reacțiile adecvate în fața manifestărilor agresive ale altor persoane.
Tematica activităților a inclus, de asemenea, informații esențiale legate de consumul de droguri, punând accentul pe riscurile implicate, atât din perspectiva săvârșirii de fapte penale, cât și din cea a riscului victimizării. Subiecte precum răspunderea contravențională și penală a minorilor, portul ilegal de obiecte periculoase, prevenirea victimizării prin traficarea persoanelor sau fenomenul de cyberbullying au fost, de asemenea, dezvoltate în cadrul acestor întâlniri.
În perioada octombrie-noiembrie, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, polițiștii au organizat întâlniri cu părinții elevilor din unitățile de învățământ liceal din municipiul Botoșani. Aceste sesiuni au adunat peste 700 de participanți, reprezentanți ai părinților din toate clasele, având ca scop principal prezentarea informațiilor esențiale despre prevenirea consumului de droguri în rândul minorilor și soluțiile ce pot fi adoptate în mediul familial în cazul apariției unor astfel de situații.
Tematica a fost expusă de către specialiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară, Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoșani și Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani.
„Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară vor continua activitățile de acest fel pe întreg parcursul anului școlar 2023 – 2024, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și al celorlalți parteneri instituționali cu responsabilități în ceea ce privește asigurarea unui climat de siguranță în mediul școlar”, se menționează într-un comunicat de presă emis astăzi de IPJ Botoșani.