spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăNaționalOprea demisionează din Senat

Oprea demisionează din Senat

La presiunea străzii, fostul vicepremier şi-a anunţat ieri, pe Facebook, intenţia de a demisiona pentru a putea fi anchetat penal mai uşor.

 

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a scris, ieri, pe Facebook, că nu se ascunde în spatele niciunei imunităţi şi că demisionează din Senat, transmite news.ro. „Nu mă ascund în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înţeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunţ că demisionez din Senatul României”, scrie Gabriel Oprea pe pagina sa de Facebook.

El precizează că procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că nu crede că există posibilitatea procedurală să fie reluat votul din Senat în cazul lui Gabriel Oprea, dar soluţia este demisia acestuia. „După părerea mea, şi pot să repet doar părerea mea, în Parlament nu trebuie să se voteze vinovat sau nevinovat, acest lucru… se stabileşte numai în instanţa de judecată. Situaţia la care s-a ajuns acum în speţa senatorului Oprea este o situaţie care nu poate fi uşor detensionată şi poate fi uşor rezolvată. Nu sunt convins că există posibilitatea procedurală să se reia votul în Senat, dar există posibilitatea pentru persoana implicată să demisioneze dacă vrea să detensioneze situaţia”, a spus Iohannis.

Acum, procurorii pot solicita preşedintelui ridicarea imunităţii lui Oprea pentru continuarea anchetei.

Biroul Permanent al Senatului urma să discute în şedinţa de ieri solicitarea PNL de reluare a votului în cazul lui Gabriel Oprea. Senatorii doreau să solicite Comisiei juridice un punct de vedere cu privire la posibilitatea regulamentară a demersului.

Ieri dimineaţă, senatorul Gabriel Oprea anunţase, pe Facebook, că a depus la Senat cererea către Călin Popescu Tăriceanu pentru reluarea votului, afirmând că nu este intenţia sa de a „fugi de Justiţie”, dar consideră că dosarul este o „răfuială” politică.

Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat joi, pentru news.ro, că votul asupra cererii procurorilor DNA în cazul lui Gabriel Oprea nu poate fi reluat pentru că nici Constituţia, nici Legea privind responsabilitatea ministerială ori Regulamentul Senatului nu prevăd acest lucru, singura „opţiune firească” fiind demisia lui Oprea.

Senatorii au respins, lunea trecută, prin vot secret cu bile, cererea Procurorului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, cu 73 de voturi „împotriva” cererii Parchetului General, 45 „pentru” şi şase abţineri.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...