spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalLiviu Dragnea se dezice de ordonanţa privind graţierea

Liviu Dragnea se dezice de ordonanţa privind graţierea

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ieri, pentru Digi24, că a văzut proiectul ordonanţei de urgenţă pentru graţiere după ce s-a întors din vizita din Statele Unite şi nu a înţeles exact la ce se referă. El susţine că aşteaptă de la premier şi ministrul Justiţiei clarificări şi că nu a vorbit cu cei doi despre ordonanţa. Întrebat dacă în calcul angajarea răspunderii pe această chestiune, Dragnea a răspuns: „Nu sunt la Guvern. Nici nu am vorbit cu ei şi nici nu vreau să vorbesc cu ei acest lucru”.

Forma finală a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind graţierea a trecut printr-un calculator de la cabinetul liderului PSD Liviu Dragnea, la autor fiind trecut numele „anca.spiridon” şi că semnătura „prenume.nume” este specifică documentelor create din Wordul computerelor de la Camera Deputaţilor. Semnăturile celor de la Ministerul Justiţiei sunt reţinute de Word ca „Prenume Nume”, scrie cursdeguvernare.ro.

Pe proiectul ordonanţei privind graţierea în metadatele documentului Word apare şi numele unui funcţionar din Guvern, la menţiunea „Last Modified” – Marinela Eni, care este agent secretariat la Unitatea de Management Public şi Planificare Strategică din Ministerul Justiţiei.

Contactată de Curs de Guvernare, Anca Spiridon a negat şi a spus că nu ştie nimic despre acest proiect. Anca Spiridon este director general la cancelaria lui Liviu Dragnea.

 

Denunţ penal împotriva lui Grindeanu şi Iordache

 

Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei „Iniţiativa România”, anunţă că au depus un denunţ penal la DNA, în care îi acuză pe premierul Sorin Grindeanu şi pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, de favorizarea făptuitorului şi de prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, transmite news.ro.

În opinia semnatarilor, „demersurile lui Sorin Grindeanu şi Florin Iordache de promovare a graţierii şi modificării Codului penal şi Codului de procedură penală prin ordonanţe de urgenţă au avut loc cu încălcarea legii şi cu scopul de a zădărnici tragerea la răspundere penală şi executarea unor pedepse, în folosul unor colegi de partid, prieteni sau sponsori politici condamnaţi, trimişi în judecată sau anchetaţi penal în ultimii ani”.

Autorii denunţului acuză „caracterul conspirativ al iniţierii şi redactării ordonanţei de urgenţă privind graţierea”, „încălcarea cu bună ştiinţă a prevederilor constituţionale privind obligaţia adoptării unei legi organice în cazul graţierii”, că nota de fundamentare este redactată „dintr-o sumă de susţineri false sau parţial adevărate, cu scopul de a induce în eroare opinia publică”, şi că Guvernul a justificat oportunitatea graţierii în România „pe baza acestor falsuri”, de exemplu „s-au inventat aşa-zise măsuri reparatorii cu caracter financiar la care state europene ar fi fost obligate prin condamnări CEDO”.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...