spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăNaționalGhiţă, pe lista celor mai căutaţi europeni

Ghiţă, pe lista celor mai căutaţi europeni

 

Fostul deputat apare pe site-ul Europol, după ce a fost dat în urmărire generală.

 

Sebastian Ghiţă a apărut pe lista celor mai căutate persoane pe site-ul Europol, după ce pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, fiind dispărut de la jumătatea lunii decembrie 2016.

Poza sa apare pe site-ul eumostwanted.eu care aparţine Europol, alături de alte persoane căutate de poliţia europeană.

Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a cerut Poliţiei Române să explice cum l-a pierdut pe fostul parlamentar Sebastian Ghiţă şi de ce nu îl găseşte. „Dacă-l găseşte, bravo lor. Dacă nu, să iasă şi să spună de ce nu îl găseşte. Dacă nici asta nu o pot face, atunci cu ce se mai ocupă?”, a afirmat Klaus Iohannis.

Sebastian Ghiţă a fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de poliţiştii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI.

Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploieşti în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocaţii săi. Fostul deputat a fost căutat la domiciliul său şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că le frecventa, fără a fi însă găsit.

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, după ce acesta a dispărut şi nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete. După dispariţie, DNA a cerut judecătorilor în cazul lui Ghiţă înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu arestul preventiv în lipsă.

De asemenea, DNA a cerut instanţei supreme emiterea unui mandat european de arestare şi urmărirea internaţională a fostului deputat.

La scurt timp după dispariţia sa, postul România TV a început să prezinte înregistrări cu acesta în care fostul parlamentar vorbea despre relaţia cu Florian Coldea şi Laura Codruţa Kövesi, cum se fabricau dosarele penale şi cum îşi petrecea vacanţele împreună cu generalul Coldea şi familia lui. Urmare a dezvăluirilor fostului deputat, Florian Coldea a fost suspendat din funcţia de adjunct al SRI, iar după finalizarea anchetei interne, care a arătat că nu a încălcat nicio procedură, Coldea a cerut să fie trecut în rezervă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...