spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalLegături misterioase între Dragnea şi afaceri din Brazilia

Legături misterioase între Dragnea şi afaceri din Brazilia

 

Jurnaliştii de la Rise Project au descoperit legături între liderii PSD şi milionarul Costel Comana  care s-a sinucis în drum spre Costa Rica.

 

O investigație a jurnaliștilor de la Rise Project arată legăturile dintre Liviu Dragnea, pe care îl numesc cel mai influent politician al momentului, și sinuciderea unui milionar român, Costel Comana. Acesta s-a sinucis în 2015, în timpul unei curse de avion Brazilia-Costa Rica.

Jurnaliștii de la Rise Project au mers pe urma banilor lui Costel Comana și au descoperit în Brazilia afaceri secrete – toate pe numele prietenilor din tinerețe ai președintelui PSD. Unul dintre oamenii lui Liviu Dragnea este Mugurel Gheorghiaș. Acesta este poreclit „Melcul” și este fost coleg de facultate, coleg de trupă rock de-al șefului PSD și acționar al firmei Tel Drum. Mugurel Gheorghiaș a înființat peste ocean o firmă pentru investiții în hoteluri, restaurante și alte imobiliare încă din 2010. El a introdus de cel puțin șase ori în Brazilia, în 2010-2011, bani descriși drept „investiții directe din România”.

Costel Comana, milionarul care s-a sinucis, și el a fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea. Şi el a înființat alte două firme pe malul Atlanticului, cu ajutorul aceluiași localnic care apare în firma lui Gheorghiaș.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, la Parlament, că nu are nicio afacere şi nu deţine nicio proprietate în Brazilia, fiind „o legendă” care circulă de mulţi ani. „Eu nu am nicio afacere în Brazilia, nu am nicio proprietate în Brazilia. E o legendă care circulă de foarte mulţi ani. Dacă dumneavoastră sau alţii îmi găsiţi acolo proprietăţi, vă promit că le donez”, a declarat Liviu Dragnea, care a răspuns astfel acuzaţiilor făcute de Rise Project privind legăturile pe care le-ar fi avut liderul social-democrat cu mai mulţi români care au făcut afaceri în Brazilia.

La insistenţele presei care l-a întrebat dacă a stat sau nu în Fortaleza „la pensiunea domnului Campos (n.r. – Cauby Cursinio Campos Junior)”, preşedintele PSD a spus că el merge de 11 ani în Brazilia şi va continua să facă acest lucru. „Brazilia e o ţară mare. Nu am făcut nimic ilegal. Din câte ştiu eu, am avut şi încă am dreptul să circul în această lume, punct”, a subliniat liderul PSD.

Chestionat de câte ori a stat pe strada Cocotierilor din Fortaleza, Dragnea a afirmat că nu cunoaşte această stradă. Întrebat în continuare ce a făcut cu cei 4,9 milioane de lei pe care i-ar fi încasat de la Costel Comana, preşedintele PSD a spus ironic că „a cumpărat cocotieri”.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...