MiG 21 Lancer prăbuşit în Constanţa

0

 

Un avion militar s-a prăbuşit din cauze tehnice în timp ce încerca să aterizeze la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu.

 

Un MiG 21 Lancer s-a prăbuşit, ieri, la ora 11:15, în judeţul Constanţa, în timpul executării manevrelor de aterizare. Pilotul, locotenent-comandorul Adrian Stancu, s-a salvat catapultându-se. Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” din Feteşti, decolase în jurul orei 10:00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exerciţiului „Thracian Eagle 2017”, care se desfăşoară împreună cu forţele aeriene bulgare. „Pilotul aeronavei a raportat o defecţiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcţionare ai acestuia”, precizează un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale (MApN). În timpul manevrelor de aterizare, avionul s-a prăbuşit la aproximativ opt kilometri de capătul pistei aeroportului, în zona localităţii Nazarcea.

 

Pilotul riscă paralizia

 

Pilotul Adrian Stancu s-a catapultat şi a fost recuperat de echipele de salvare. El este conştient şi se află în stare stabilă. După ce i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat cu un elicopter la Spitalul Judeţean Constanţa, iar de aici, cu un avion medical la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”. Conform medicilor, are leziuni de coloană, inclusiv „tasare de corp vertebral L1”, cu deplasare de fragmente osoase, ceea ce face să nu-şi poată mişca picioarele, iar riscul de paralizie este destul de mare în astfel de situaţii. Pilotul mai are o contuzie toracică minoră, o contuzie craniană minoră şi o fractură de calcaneu.

 

Anchetă a procurorilor militari

 

Procurorii de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au deschis un dosar penal în legătură cu prăbuşirea avionului MiG 21 Lancer. La locul incidentului s-a deplasat un procuror militar în vederea efectuării cercetării la faţa locului. „Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanţele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene”, se mai arată în comunicatul MApN.

Deja ai votat!
se încarcă...