Aplicație pentru alertarea polițiștilor 

Un adolescent din Iaşi a creat o aplicație care să vină în sprijinul polițiștilor. Elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică „Grigore Moisil’ din Iași, David Burcovschi, a creat un program cu ajutorul căuia fiecare cetățean ar putea raporta direct Poliției orice accident, furt sau incendiu.

„Ideea mi-a venit făcând naveta și observând că mulți, în trafic, încalcă și creează situații de acccident. Este un proiect pe care îmi doresc să îl dezvoltăm în parteneriat cu Poliția și autoritățile care intervin în situații de urgență, prin care oamenii să fie conectați printr-o aplicație ce le va permite să raporteze incidentele, conflictele, accidentele. De exemplu, dacă vezi pe stradă două persoane care se bat vei putea filma și raporta în timp real către Poliție, care va putea interveni în funcție de coordonatele GPS. Aceste sesizări pot fi văzute public și pe https://ajutapolitia.ro/live”, a declarat David Burcovschi.

Tânărul ieșean a precizat că o parte a aplicației ajutapolitia.ro este destinată oamenilor care fac drumeții sau alpinism. Aceștia pot alerta autoritățile atunci când sunt în pericol.

„Pot să trimită un semnal SOS care să includă locația curentă, astfel încât SMURD și salvamontiștii să poată interveni în baza datelor GPS”, a explicat David Burcovschi.

Alături de alți adolescenți pasionați de informatică, David Burcovschi dezvoltă și o aplicație pentru telefonul mobil care să vină în ajutorul celor care suferă de diabet.

Deja ai votat!