Grindeanu, tot mai aproape de preşedinţia ANCOM

0

Fostul premier a primit raport favorabil pentru şefia Autorităţii în Comunicaţii.

 

Comisia economică, industrii şi servicii din Senat şi Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor au adoptat, ieri, un raport favorabil privind nominalizarea fostului premier Sorin Grindeanu pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Propunerea a fost adoptată cu 15 voturi „pentru”, şapte „împotrivă” şi o abţinere.

În cadrul audierilor, Sorin Grindeanu a precizat că a absolvit studii superioare în domeniul informaticii, având un masterat în domeniul bazelor de date. Ulterior, a fost cadru didactic la Universitatea din Timişoara, timp de trei ani. De asemenea, a lucrat în administraţia locală, dar şi în mediul privat, deţinând funcţii de conducere la două companii, care aveau legătură cu domeniul comunicaţiilor. Grindeanu a deţinut de asemenea funcţia de viceprimar al Timişoarei, a fost mai apoi deputat, ministru al Comunicaţiilor, preşedinte de consiliu judeţean, iar ulterior prim-ministru.

„Până undeva în primăvara acestui an, ANCOM a fost condusă de domnul Marinescu – un profesionist care a făcut o echipă de oameni care şi-au văzut de treabă, dincolo de implicările politice, şi aşa şi trebuie să fie. Ca o paranteză, să ştiţi că statutul meu în acest moment este apolitic, nu sunt membru de partid. Aşa că îndeplinesc unul dintre criterii şi ştiţi foarte bine de ce, fiind exclus, în urmă cu vreo patru luni”, a spus el.

Grindeanu a susţinut că este necesară „urgent” o revenire la normalitate în cadrul ANCOM, în condiţiile în care „cel puţin două acţiuni au stricat rotiţele în interiorul” instituţiei: aprobarea unei noi organigrame, „care nu a fost foarte bine discutată şi care se potriveşte mai mult cu alte instituţii”, şi „anumite detaşări, într-un număr foarte mare, de la alte instituţii către ANCOM”.

Raportul comun al celor două comisii va fi supus votului plenului Parlamentului.

Premierul Mihai Tudose a transmis ieri propunerea sa privind şefia ANCOM – Sorin Grindeanu.

Fostul şef al ANCOM Adrian Diţă şi-a prezentat demisia pe 20 octombrie. El fusese numit în funcţie de Parlament pe 11 mai. Diţă a fost acuzat de membrii celor două comisii parlamentare la audierile din 27 septembrie şi 17 octombrie de reorganizare „abuzivă” a instituţiei.

Deja ai votat!
se încarcă...