vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalTineri arşi de vii într-o maşină

Tineri arşi de vii într-o maşină

 Un cumplit accident a avut loc ieri dimineaţă, în jurul orei 3:30, pe drumul care leagă Suceava de Gura Humorului. În curba de la intrarea în Ilişeşti dinspre Suceava, un Audi în care se aflau cinci persoane a fost scăpat de sub control de şofer. Autovehiculul care circula cu viteză foarte mare a lovit mai întâi un autocamion al unei firme de lactate, după care a fost aruncat într-o altă maşină, iar mai apoi s-a răsturnat pe şosea. În urma impactului, autoturismul marca Audi a luat foc şi a ars ca o torţă. La faţa locului a fost chemate echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava care au reuşit să stingă incendiul. Din păcate, pompierii şi-au dat seama că în interior se aflu cinci persoane care au fost carbonizate în urma puternicului incendiu.

Vasile Niculiţă, în vârstă de 40 de ani, din Braşca, se deplasa la acea oră spre Suceava la volanul unui VW Tiguan. Bărbatul este şofer de TIR şi urma să plece în cursă, iar grozăvia la care a fost martor l-a marcat profund. „Eram în spatele autocamionului când maşina a venit cu viteză şi a intrat în roata din stânga faţă a acestuia, după care a ricoşat în mine. Când a intrat în camion, autoturismul s-a aprins, când m-a lovit pe mine era aprins, deci luase foc. A luat foc instantaneu, în momentul în care a intrat în roata camionului. Am ieşit cu greu din maşină, uşa fiind blocată în urma impactului. Maşina care m-a lovit a intrat în mine, după care a fost aruncată circa doi metri, înapoi pe şosea. Ei au venit de-a latul drumului şi au intrat cu partea laterală în mine. Veneau pe o parte, au intrat în curbă cu viteză foarte mare, cred că aveau 200 de kilometri pe oră. Când am văzut farurile am oprit deja şi eu eram oprit în momentul în care au intrat în mine. În maşină nu am văzut nimic, că luase foc, am auzit doar ţipând, am dat cu stingătorul mic al maşinii, dar s-a terminat şi nu am reuşit să sting. Am auzit ţipând, dar maşina bubuia, au început să explodeze cauciucurile. Am sunat la 112, dar deja sunase altcineva”, a mărturisit Vasile Niculiţă.

Poliţiştii şi reprezentanţii ISU Suceava spun că rar le-a fost dat să vadă un astfel de eveniment, iar bucăţi de carne din trupurile celor decedaţi au fost aruncate pe carosabil şi prin toată zona de impact.

În urma accidentului, alte trei persoane din celelalte două maşini au fost rănite iar una dintre ele a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Este vorba chiar de Vasile Niculiţă, care a suferit leziuni minore la ambele picioare, iar după ce a primit îngrijiri medicale a plecat acasă.

Autovehiculul care a ars în totalitate este un Audi înmatriculat în Elveţia, aflat în proprietatea lui Ciprian Năsăudeanu, un tânăr din Gura Humorului. De altfel, pe contul de facebook al lui Ciprian Năsăudeanu apare o fotografie realizată în jurul orei 2:00 în Clubul Versus din Suceava, unde se pare că au luat parte la petrecerea din noaptea de Halloween. Alături de Ciprian Năsăudeanu apar alte trei persoane, respectiv fraţii Beniamin Marian Paraliuc şi Emanuel Darius Paraliuc, ambii din Gura Humorului, respectiv Andrei Prelucă, din Capu Câmpului. Din declaraţiile luate de la martori, se pare că cea dea cincea victimă este o fată de 16 ani din Frasin, Simona Lazarovici.

Traficul rutier pe DN 17 Suceava – Gura Humorului a fost întrerupt ore bune în totalitate în zona accidentului, dar şoferii au putut circula pe rute alternative. Circulaţia s-a reluat normal după ora 9:00, dar în jurul orei 10:.30 a fost întreruptă din nou temporar pentru a permite ridicarea autocamionului lovit de maşina scăpată de sub control.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...