DNA caută averea ascunsă a lui Dragnea

Pentru că bunurile sechestrate nu acoperă prejudiciul din dosarul „Tel Drum”, DNA caută şi alte bunuri, acţiunile şi părţile sociale deţinute de şeful PSD.

 

Procurorii DNA au pus sechestru pe toată averea lui Liviu Dragnea şi a celorlalţi suspecţi din dosarul „Tel Drum”. Procurorii vor să se asigure că se poate recupera prejudiciul din dosarul deschis la sesizarea OLAF (n.r. – Oficiului European Antifraudă), care se ridică, în cazul lui Dragnea, la 27,3 milioane de euro (127,5 milioane de lei). Deoarece bunurile asupra cărora DNA a dispus sechestru nu acoperă, ca valoare, prejudiciul din dosarul „Tel Drum”, procurorii anticorupţie fac demersuri pentru „identificarea altor bunuri” şi pentru a identifica acţiunile şi părţile sociale deţinute de şeful PSD la firme, se arată într-un răspuns DNA trimis la solicitarea Digi24

Anchetatorii precizează că, în acest moment, măsura sechestrului este în faza de executare. Totodată, sunt „făcute demersuri pentru identificarea altor bunuri până la concurenţa sumei de 127.547.366,34 lei”, se arată în răspunsul DNA.

Pentru a acoperi prejudiciul din dosarul „Tel Drum”, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra mai multor bunuri. Este vorba de un teren de 2.913 metri pătraţi situat în Turnu Măgurele şi construcţia aferentă acestuia, un apartament de 80 de metri pătraţi tot din Turnu Măgurele şi două autoturisme (Škoda Superb şi BMW X5). De asemenea, s-a pus poprire pe 630.000 de lei dobândiţi printr-o promisiune de vânzare-cumpărare şi pe 280.000 de lei, chirii încasate în anii 2015 şi 2016.  Totodată, DNA a pus poprire şi asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în patru conturi bancare deţinute de Liviu Dragnea şi asupra sumelor de bani datorate, cu orice titlu, acestuia de către terţe persoane (inclusiv 80.710 euro şi 460.110 lei datoraţi de o societate comercială din Turnu Măgurele, precum şi cei 10.500 de lei datoraţi de PSD Teleorman). Anchetatorii mai susţin că au instituit sechestru şi asupra acţiunilor şi părţilor sociale deţinute în cadrul persoanelor juridice de drept privat pe care urmează a le identifica.

Pe 13 noiembrie, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul „Tel Drum” în calitate de preşedinte al CJ Teleorman. În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare.

DNA preciza că dosarul a fost deschis la sesizarea Oficiului European Antifraudă (OLAF) transmisă în urmă cu un an, privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene.

 

Deja ai votat!