sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNaționalOpoziţia cere demisia lui Dragnea

Opoziţia cere demisia lui Dragnea

Deputații PNL, USR și PMP au cerut miercuri, în plenul Camerei Deputaților, demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al forului legislativ și s-au delimitat de comunicatul pe care acesta l-a dat publicității împreună cu președintele Senatului ca replică la poziția Departamentului de Stat al SUA privind Legile Justiției.

„Doream să afirm de aici, de la tribuna Parlamentului, că în calitate de lider al grupului PNL susțin Parteneriatul strategic încheiat cu Statele Unite ale Americii acum 20 de ani, susțin lupta împotriva corupției, susțin autonomia Justiției, ca atare consider neavenite, un abuz de putere, declarațiile lui Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu și solicit demisia președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Acesta nu ne reprezintă, nu îi reprezintă nici pe alegătorii care l-au votat, așa cum nu reprezintă foarte mulți oameni cinstiți din această țară”, a spus deputatul Raluca Turcan.

Reprezentantul PMP Corneliu Bichineț a propus ca deputații să formuleze un alt răspuns la comunicatul Departamentului de Stat.

„Pentru a detensiona, eu cred că nu este rău și vă rog să luați aminte ca Parlamentul României, în speță Camera Deputaților, să formuleze el, noi, un răspuns ca reacție la Departamentul de Stat al SUA. De ce spun lucrul acesta? Pentru că noi avem și dreptul și capacitatea, prin liderii noștri de grup, să formulăm un răspuns. Nici domnul Tăriceanu, nici domnul Dragnea nu lucrează pe persoană fizică și nici într-un caz noi nu suntem angajații domniilor lor”, a spus Bichineț.

Deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu a spus că declarația celor doi președinți ale Camerelor nu a fost făcută în numele său sau al colegilor săi.

„Personal, mă simt ofensat de poziția celor doi președinți de ieri. Nu cred că este în numele meu sau al vreunui coleg din USR și solicit pe această cale celor doi președinți să se delimiteze clar de acest mesaj, să spună că a fost în numele lor și nu în numele Parlamentului. Un mesaj în numele Parlamentului se adoptă prin procedură, eventual prin lege organică a activităților comune”, a spus deputatul USR.

Deputatul PSD Niculae Bacalbașa a replicat la cele spuse de colegii săi din Opoziție: „Rog papagalii statului paralel să respecte suveranitatea poporului român”.

Parlamentarul UDMR Marton Arpad a menționat că nu înțelege ce vor colegii lui din Opoziție.

„Am auzit multe declarații politice de la acest microfon. Nu am prea înțeles ce se dorește, eventual doriți să supunem la votul final declarația celor doi președinți? Dacă doriți, se poate supune votului și devine oficial declarația Parlamentului”, a spus el.

Deputatul PMP Robert Turcescu a spus la rândul său că Liviu Dragnea, deși este președintele Camerei Deputaților, lipsește de la ședințele de plen pe care ar trebui să le conducă.

„Domnule Iordache, cât aveți de gând să mai conduceți dumneavoastră sau alt coleg ședințele Camerei, iar Liviu Dragnea, care e președintele Camerei, să nu fie prezent? Dumneavoastră, Florin Iordache, vi se pare firească declarația făcută ieri, semnată în numele Parlamentului de cei doi, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Ceea ce spunem noi de la acest microfon este simplu și anume că Liviu Dragnea, condamnatul penal Dragnea, trebuie să plece din fruntea Camerei Deputaților. Asta e clar”, a arătat Turcescu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
14 ° C
16.5 °
13.6 °
44 %
5.1kmh
71 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
6 °
mar
13 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...