Paradă de 1 Decembrie cu 3.500 de militari

0

Şeful statului, Klaus Iohannis, foștii președinți Traian Băsescu și Emil Constantinescu, premierul Mihai Tudose, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul de Interne, Carmen Dan, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, procurorul general Augustin Lazăr, președintele CCR, Valer Dorneanu, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, lideri de partide, reprezentanți ai Armatei, veterani, dar şi alte câteva mii de persoane au luat parte la parada de 1 Decembrie organizată la Arcul de Triumf din Capitală.

La paradă au defilat peste 3.500 de militari și specialiști, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave. La ediţia din acest an au luat parte şi peste 300 de militari străini din Bulgaria, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina, dar și militari răniți în teatrele de operații din Balcanii de Vest, Irak și Afganistan. Din cadrul detașamentului au făcut parte și militari răniți care au concurat la jocurile militare paralimpice Invictus 2017 din Canada, unde au obținut rezultate deosebite.

Comandantul paradei a fost generalul-locotenent Adrian Tonea, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării.

La finalul paradei, care a durat o oră şi jumătate, șeful statului, Klaus Iohannis, a dat mâna cu premierul Mihai Tudose și câțiva membri ai Guvernului, iar câteva minute mai târziu a mers lângă un gard de protecție, unde a salutat câteva persoane care au asistat la paradă.

De la manifestările din acest an au lipsit liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, deşi ambii au fost invitaţi de preşedinte în calitatea lor de preşedinţi ai celor două camere ale parlamentului, dar şi fostul preşedinte Ion Iliescu, blocat în casă din cauza unei entorse.

Deja ai votat!
se încarcă...