Sublocotenent al Armatei Române, la cinci ani

0

Pe Adrian Chira îl ştie o ţară întreagă drept „micul soldat patriot” care nu ratează nicio defilare a Armatei Române şi care vorbeşte cu multă pasiune despre istoria ţării noastre. Deşi are doar 5 ani, el ştie exact ce va face când va fi mare. Acasă la el, în Găneşti, judeţul Mureş, hainele militare îi sunt pregătite pentru ziua de 1 Decembrie.

„Sunt sublocotenentul Adrian Chira, să trăiţi!”. Aşa se prezintă Adrian, fie că este acasă la el sau la o ceremonie oficială. Ne povesteşte că îi plac dinozaurii, istoria şi geografia. Mai presus de toate, îşi doreşte să devină soldat şi să îşi apere ţara.

Mama lui Adrian, Alina Chira, îl însoţeşte peste tot la evenimente şi spune că îl susţine indiferent de meseria pe care o va alege.

“Noi sperăm să opteze pentru asta, dar eu îl susţin indiferent de ce va alege. Din punctul meu de vedere, este o meserie frumoasă, nobilă, dar depinde de el. El a mai avut o pasiune pentru pompieri, într-adevăr, a ţinut  mult mai puţin, acum văd că este foarte dedicat. Cum am mai spus şi în alte dăţi, el chiar simte, este foarte dedicat. Viitorul va decide, dar indiferent de ce va alege, eu îl voi susţine”, spune Alina Chira.

Acasă la Găneşti, Adrian păstrează toate darurile pe care le-a primit de-a lungul timpului: medalii, diplome, costume militare, tancuri şi elicoptere.

Cel mai aşteptat moment pentru Adrian este ziua de 1 Decembrie. Nici în acest an nu a lipsit de la defilarea forţelor armate.

În casa familiei Chira cântecele patriotice răsună în fiecare zi.

Deja ai votat!