sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăNaționalSublocotenent al Armatei Române, la cinci ani

Sublocotenent al Armatei Române, la cinci ani

Pe Adrian Chira îl ştie o ţară întreagă drept „micul soldat patriot” care nu ratează nicio defilare a Armatei Române şi care vorbeşte cu multă pasiune despre istoria ţării noastre. Deşi are doar 5 ani, el ştie exact ce va face când va fi mare. Acasă la el, în Găneşti, judeţul Mureş, hainele militare îi sunt pregătite pentru ziua de 1 Decembrie.

„Sunt sublocotenentul Adrian Chira, să trăiţi!”. Aşa se prezintă Adrian, fie că este acasă la el sau la o ceremonie oficială. Ne povesteşte că îi plac dinozaurii, istoria şi geografia. Mai presus de toate, îşi doreşte să devină soldat şi să îşi apere ţara.

Mama lui Adrian, Alina Chira, îl însoţeşte peste tot la evenimente şi spune că îl susţine indiferent de meseria pe care o va alege.

“Noi sperăm să opteze pentru asta, dar eu îl susţin indiferent de ce va alege. Din punctul meu de vedere, este o meserie frumoasă, nobilă, dar depinde de el. El a mai avut o pasiune pentru pompieri, într-adevăr, a ţinut  mult mai puţin, acum văd că este foarte dedicat. Cum am mai spus şi în alte dăţi, el chiar simte, este foarte dedicat. Viitorul va decide, dar indiferent de ce va alege, eu îl voi susţine”, spune Alina Chira.

Acasă la Găneşti, Adrian păstrează toate darurile pe care le-a primit de-a lungul timpului: medalii, diplome, costume militare, tancuri şi elicoptere.

Cel mai aşteptat moment pentru Adrian este ziua de 1 Decembrie. Nici în acest an nu a lipsit de la defilarea forţelor armate.

În casa familiei Chira cântecele patriotice răsună în fiecare zi.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
28.6 ° C
28.6 °
28.6 °
88 %
3.6kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
21 °
lun
12 °
mar
16 °
mie
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Preocuparea ca orașul să miroase frumos are din ce în ce mai mulți adepți implicați.

EDITORIAL

Recenta confruntare dintre primarul PSD Cosmin Andrei și consilierul local PNL Eugen Turcanu nu mai miră pe nici un botoșănean care a urmărit cât...

EPIGRAMA ZILEI

Marea mea nedumerire Tot nu s-a elucidat: Oare lanțul de iubire Poate fi sudat? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...