BNS a protestat contra revoluţiei fiscale

0

Sute de sindicaliști, membri ai Blocului Național Sindical (BNS), au protestat marți, în fața Guvernului, față de decizia de a transfera taxele sociale de la angajator la angajat.

Sindicaliștii au sunat din vuvuzele, au bătut în tobe, au fluierat, au strigat „Hoții” și scandat lozinci la adresa primului ministru, Mihai Tudose, precum și a ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Aceștia au fluturat pancarte pe care scria: „Liviu Dragnea, un mișel, ne-a făcut la portofel”, „Munceam și ne-ați deranjat”, „Nu merg la culcare, țara e călcată în picioare”, „În democrație hoții stau la pușcărie”, „PSD, ciuma roșie”, „Noaptea ne-ați furat demnitatea”.

Totodată protestatarii au cântat imnul României, iar după au ținut un moment de reculegere în memoria regelui Mihai.

Potrivit unui comunicat BNS, remis AGERPRES, Blocul Național Sindical a protestat pentru a atrage atenția Guvernului cu privire la efectele negative, pe termen scurt, mediu și lung, generate de transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

„Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat dar și distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forța de muncă din România la o precarizare consolidată a relațiilor de muncă. Drepturile fundamentale ale lucrătorilor sunt amenințate, șansele pentru relații de muncă corecte, bazate pe încredere și respect reciproc, continuă să se degradeze”, potrivit comunicatului.

+0 -0
se încarcă...