Reţea de hoţi reţinută de poliţie

Cincisprezece persoane au fost reţinute şi încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Constanţa în urma unor percheziţii efectuate în mai multe judeţe, suspecţii fiind acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat prin metoda împrietenire – oferire produse cosmetice/detergenţi, informează IGPR.

Aceştia urmează să fie prezentaţi, joi, magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Cele 17 percheziţii au avut loc miercuri în judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea.

În perioada noiembrie 2016 – decembrie 2017, suspecţii ar fi comis 33 de infracţiuni de furt calificat, fapte comise în judeţele Constanţa, Brăila, Vâlcea, Argeş, Cluj, Braşov, Sibiu, Prahova şi în Bucureşti.

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 150.000 de lei, 22.000 de euro, 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum şi alte bunuri cu valoare probatorie.

De asemenea, au fost indisponibilizate patru autoturisme în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în care sunt cercetate 18 persoane.

La percheziţii, realizate cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au participat şi luptători de la serviciile pentru acţiuni speciale din Constanţa, Brăila şi Galaţi.

Deja ai votat!