Mii de persoane îi aduc un ultim omagiu regelui

Palatul Regal, unde este așezat sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai, a devenit loc de pelerinaj. Mii de oameni au trecut deja pe la catafalc pentru a-i aduce un omagiu regelui cu care istoria a fost nemiloasă. Joi, porțile Palatului Elisabeta s-au deschis după ora 8.00. Câteva zeci de persoane așteptau deja să își poată lua rămas bun de la Regele Mihai I.

O mare de oameni a așteptat sosirea cortegiului regal în Capitală. Românii au aplaudat și au așteptat depunerea sicriului în sala tronului, pentru a-și lua rămas bun de la regele Mihai.

Joi, vineri şi sâmbătă sunt zile de doliu naţional pe teritoriul României, în memoria Regelui

Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Majestății Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal:

 

Joi, 14 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00;

 

Vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00.

 

Intrarea este liberă.

 

Cei prezenți la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I, sunt rugați să respecte următoarele reguli:

 

Să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, cu culori închise.

 

Să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase de niciun fel.

 

Să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii.

 

Să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice. Fotografierea și filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.

 

Să aibă la ei un document de identitate.

 

Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal sau pe trotuarul din fața grilajului Palatului. Personalul Casei Majestății Sale va fi la fața locului, pentru a îndruma publicul participant.

 

Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poștă, pe adresa Palatului Elisabeta.

 

În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.

 

Să coopereze cu personalul specializat al Ministerului Afacerilor Interne pe timpul verificărilor de securitate care se vor efectua în curtea și în interiorul Palatului Regal.

 

Alergatul în perimetrul de siguranță este strict interzis.

 

Să respecte programul activităților și traseul de deplasare stabilit de organizatori și indicațiile personalului specializat al Ministerului Afacerilor Interne.

 

Pe perioada accesului la Palatul Regal va funcționa un post de prim-ajutor.

Deja ai votat!